Usein kysyttyä selvityspyyntöjen käsittelyajoista

Työttömyysturvayksikkö käsittelee asiakkaiden antamat selvitykset, joiden perusteella ratkaistaan oikeus työttömyysetuuteen, esim. työnhakijan oma irtisanoutuminen työstä, opintojen tai yrittäjyyden vaikutus asiakkaan oikeuteen saada työttömyysetuutta.

Kuinka kauan kestää selvityksen käsittely?
Varsinais-Suomen TE-toimisto käsittelee asiakkaidensa työttömyysturva-asiat 30 päivän kuluessa siitä kun kaikki tarvittavat selvitykset on toimitettu. Käsittelyaika on vaihdellut 15-30 päivän välillä.

27 kommenttia

 • Saija Järvelä

  Ei kyllä pidä paikkaansa nuo käsittely ajat!

 • Eric Mellin

  Viikolla 38 jätetyt selvitykset ovat nyt olleet käsittelyssä kolmatta viikkoa. Milloinkohan tässä hommassa päästään eteenpäin?

 • Sijaitseeko tyttömyysturvayksikkö Salossa? Miksi minun omilla sivuilla lukee että lisätietoja saan Salosta vaikka olen Turussa. Missä nämä selvitykse oikein käsitellään??

  • Hei, kiitos kysymyksestä. Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistolla on toimipaikkoja ympäri Varsinais-Suomen. Asiakkaan omilla sivuilla tosiaan voi käydä lukemassa mistä saa lisätietoa mahdollisesta selvityspyynnöstä. Henkilöasiakkaat voivat aina ottaa yhteyttä puhelinnumeroon 0295 044 501 (klo 9-16.15), jos kaipaa lisätietoa.

 • Sonja Drake

  Olis Kiinnostavaa tietää Onko tuo 15-30pvä käsittelyaika arkipäivää vai kokonais,voisi korjata tuon esim käsittelyaika on 15-30 arkipäivää.Kehitystä pikkasen!!!

  • Hei. Esitit hyvän kysymyksen. Vaikkakin selvitys saapuisi meille jouluaattona hallintolaki vaatii, että käsittelemme asian 30 päivän sisällä. HUOM! Ei 30 arkipäivän sisällä. Joten yllä oleva viittaus käsittelyajan pituuteen pitää paikkaansa: ”Käsittelyaika on vaihdellut 15-30 päivän välillä.”

 • Onko tuo 15-30pvä käsittelyaika sama Yrittäjä työttömyys häkijälle? jätetyt selvitykset helmikuun ensimainen viiko, kuinka pitkä aika viela pitää odota?

 • Mistä tietää milloin kirjoitettu se infoteksti siihen etusivulla näkyvissä SELVITYSPYYNTÖJEN KÄSITTELYAJOISTA palkioon. Kirjoittakaa loppuun milloin se on päivitetty. Kiitos!

 • Olen jättänyt selvityspyyntöni 26.2, eikä vieläkään päätöstä. Kaiken pitäisi olla kunnossa,asiasta monen eri henkilön kanssa puhunut. Hallinto laki sanelee että päätös tehtävä 30 päivässä, mulla mennyt kohta 2kk, mihin tehdä asiasta valitus? Asia kun ei etene vaikka kuinka moneen numeroon soittaisi.

 • Miten on mahdollista että nyt on käsittelyssä viikolla 49 saapuneet kun itse olen lähettänyt hakemuksen viikolla 48 ja sitäkään ei ole käsitelty??

  • Timo Rautavirta (TE-toimisto)

   Kyseiseen hakemukseen on tullut päätös samana päivänä kun postasit ylläolevan tiedustelun. Viikolla 49 saapuneet ovat tosiaan tällä hetkellä kasittelyssä.
   TÄYDENNYS: Työttömyysturvan asiantuntijalausuntoja käsittelee useat virkailijat. Kun joku heistä on ottanut käsittelyyn viikolla 49 palautettuja selvityksiä, on kuitenkin vielä jollakin tai joillakin virkailijoilla käsittelyssä viikolla 48 palautettuja selvityksiä.

 • Hei, kuinka pitkä on työttömyysturvayksikön käsittelyaika? Olen lähettänyt viikolla 2 pyydettyjä selvityksiä, mutta mitään päätösä en ole vielä saanut.

 • Hei! Koska viikolla 18 saapuneet ovat käsittelyssä?

  • Timo Rautavirta (TE-toimisto)

   Tällä hetkellä käsittelyssä ovat viikolla 15 palautetut selvitykset. Siltä pohjalta arvioiden viikolla 18 saapuneita käsiteltäisiin viikolla 22.

 • Janne Sakari Laakso

  Yhden päivämäärän takia työttömyyspäivärahani,ehkä katkaistaan,kun katsoin päivämäärän väärin,mutta silti otin yhteyttä työnantajaan,joten minun tapauksessani sitä karenssia ei pitäisi tulla,koska työnantaja myös vastasi ilmoitukseeni,että heillä on tarvittavat työntekijät nyt,etteivät tarvitse uusia työntekijöitä.

  • Timo Rautavirta (TE-toimisto)

   Hei! MyJobCafe.net vain tiedottaa yleisesti selvityspyyntöjen käsittelyajoista. Valitettavasti itse asiaa ei voi hoitaa tätä kautta. Selvityksesi käsitellään toisaalla ja päätös tulee kun käsittelyruuhkan purku etenee, karkeasti arvoiden selvityksen palautuspäivästä noin neljän viikon kuluttua.

 • Hei! Koska 8.5 jätettyyn selvitykseen voi odottaa päätöstä? Ei kai mene kesäkuun puolelle:( Käsittelyajat ovat todella pitkät miettien jos hakee työttömyystukea 1.4 alkaen (oikeasti työt/yrittäjyystoiminta loppunut jo 1.2 alkaen) ja pelkällä toimeentulotuella eletty tammikuusta maaliskuuhun, huhtikuusta toukokuuhun ilman mitään, ensin odottaa Kelan käsittelyä ja sitten vielä työttömyystoimiston 30 päivää käsittelyä tuohon päälle, vaikka asia erittäin yksinkertainen olisikin käsitellä hetkessä..

  • Timo Rautavirta (TE-toimisto)

   Hei! Tällä hetkellä on tosiaan käsittelyssä viikolla 17 palautettuja selvityksiä. Oletettava aikataulu 8.5. jätetyn selvityksen käsittelyyn pääsylle on viikolla 23 eli kesäkuun puolelle todennäköisesti menee. Valitettavasti käsiteltäviä asioita on jonossa todella paljon. Sähköinen asiointi tapahtuu Oma asiointi -palvelussa osoitteessa https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/ ja siellä näkyy nopeimmin kun päätös on tehty.

 • Hei,
  Koska 4.5. jätetty uudelleen käsiteltävä selvitys menee käsittelyyn? Keskimääräinen käsittelyaika Uudellamaalla on nyt 23 päivää ja olen odottanut päätöstä 28 päivää. Minulle sanottiin että koska asiani on uudelleen käsittely, se menisi jonon ohi. Onko teillä tietoa missä ollaan menossa? Ymmärrän että olette kiireisiä ja varmasti töitä enemmän kuin mitä kerkiää tehdä. Itseäni alkaa vain mietityttämään että onhan kaikki ok siellä päin? Tsemppiä töihin teille sinne, tiedän että varmasti teette parhaanne.

  • Timo Rautavirta (TE-toimisto)

   Hei Niina! Emme valitettavasti pysty tämän sivun ylläpidossa vastaamaan yksittäisten tapausten käsittelyn etenemiseen. Tämä ei ole TE-toimiston virallinen asiointikanava, tiedotamme tässä vain yleisetä aikataulusta jolla selvityksiä tulee käsittelyyn. Saamamme tiedon mukaan parhaillaan on työn alla viikolla 19 saapuneita selvityksiä. Toisaalta, työttömyysturvan asiantuntijalausuntoja käsittelee useat virkailijat. Kun joku heistä on ottanut käsittelyyn viikolla 19 palautettuja selvityksiä, on kuitenkin vielä jollakin tai joillakin virkailijoilla käsittelyssä viikolla 18 palautettuja selvityksiä. Jos oikein ymmärsin, olet Uudenmaan TE-toimiston asiakas. Heidän käsittelyajoista meillä ei ole tietoa. Varsinais-Suomessa saa varautua lähemmäs 30 päivän kestoon, välillä voidaan päästä 15 päivään. Suosittelen taas kerran asian seurantaa Oma asiointi -palvelussa, oli oma toimisto mikä tahansa: https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/

Jätä kommenttisi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s