Uusi rahoitusmalli yrityksille

Viime vuoden huhtikuussa otettiin käyttöön uusi rahoitusmalli, jossa pankki hakee alkutakausta yrittäjän puolesta Finnveralta, jos hänellä ei ole riittäviä vakuuksia omasta takaa. Haettavan lainan enimmäismäärä on 100 000 euroa ja Finnveran takausosuus enintään 80 prosenttia. Alkutakaus on tarkoitettu aloittaville ja enintään kolme vuotta vanhoille yrityksille. Yrityksen pitää olla myös henkilöomisteinen.

Takausta voi hakea käyttöpääomaa ja investointeja varten. Sen sijaan yrityskauppoihin tai toimitilahankintojen rahoittamiseen alkutakaus ei sovellu. Esimerkiksi palvelualalla riittää muutama kymppitonni alkuvaiheen käyttöpääomaksi, kun taas tuotannollisissa hankkeissa rahaa kuluu huomattavasti enemmän investointitarpeisiin.


Uusi rahoitusmalli auttaa, jos pankkilainaan ei ole vakuuksia – jo 1 600 hakenut
Yrittäjät


Finnveran alkutakaus löi läpi
Varsinais-suomen Yrittäjä-lehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta yrittäjyys: