Tukea ja töitä Microsoftilta irtisanotuille

Suomi hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. Työ- ja elinkeinoministeriön valmistelema hakemus on tarkoitus jättää EU:lle alkusyksyllä. Hakemuksen käsittely vie noin puoli vuotta. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kertoo, että irtisanottaville tarjottavat palvelut käynnistetään kuitenkin heti.

Suomessa on jo käynnissä vastaavia EU:n tukemia hankkeita Broadcomin, ohjelmistoalan ja Microsoftin aiempien irtisanomisten vuoksi. EU:n rahoitusosuus on 60 ja kansallisen tuen 40 prosenttia.

Alma Talentin it-julkaisun Tivin tekemä kyselykierros kasvaviin ohjelmistoyrityksiin kertoo, että osaajista on jatkuvaa pulaa. Kasvavat ohjelmistotalot ovat palkanneet alkuvuoden aikana kymmeniä työntekijöitä ja aikovat rekrytoida toisen mokoman loppuvuoden aikana. Microsoftista irtisanottavaa väkeä on kiinnostunut palkkaamaan ainakin Futurice, Gofore, Vincit, Solita ja Numeron.


Suomi hakee EU-tukea Microsoftilta irtisanottaville
Salon Seudun Sanomat


Suomi hakee EU-tukea Microsoftin irtisanomisten vuoksi
Talouselämä


Oletko it-osaaja? Töihin pääsee vaikka heti
Talouselämä


Taas uusi työtarjous Microsoftista potkittaville – ”Etsimme erityisesti…”
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Microsoft, työpaikat: