Pulaa pätevistä sosiaalialan työntekijöistä

Pätevien sosiaalityöntekijöiden löytäminen tuottaa Turun kaupungille suuria vaikeuksia. Edes vakituisiin työsuhteisiin ei välttämättä löydy työntekijöitä. Esimerkiksi perhe- ja sosiaalipalvelujen palvelualueella on 117 vakanssia, joista 27:ssä on sijainen, jolla ei ole sosiaalityöntekijän pätevyyttä.

Sijaisten pätevyysehdot kiristyivät maaliskuun alussa, mikä hankaloittaa tilannetta entisestään. Sijaiseksi kelpaa opintojensa loppuvaiheessa oleva sosiaalityön yliopisto-opiskelija. Jos sijainen on palkattu ennen maaliskuun alkua, tämä voi työskennellä vanhoilla, lievemmillä pätevyysvaatimuksilla.


Sosiaalialan sijaispula syvenee
Turun Sanomat


Liian kovat pätevyysvaatimukset? TS: Sosiaalialan sijaispula pahenee
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta sosiaaliala, Turku: