Työpaikkoja luvassa digitaalisiin liiketoimintoihin

Vaisuista yleisistä talousnäkymistä huolimatta uudet digitaaliset liiketoiminnot ovat Elinkeinoelämän Keskusliiton mukaan voimakkaassa kasvussa. EK:n toteuttamaan kyselyyn vastanneista yrityksistä 76 prosenttia ennakoi kasvua liikevaihdossa, 62 prosenttia investoinneissa ja 43 prosenttia henkilöstössä tämän vuoden aikana.

Uusia osaajia edelläkävijäyritykset tarvitsevat EK:n mukaan kyselyn perusteella noin 2 000. Näistä puolet tarvitaan niin sanotun esineiden internetin alueelle.

Julkisen sektorin digitalisoimisen vauhdittaminen nähtiin kyselyssä myös keskeisenä asiana, jolla edistettäisiin myös yritysten innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä. Panostuksia tutkimus- ja kehittämistoimintaan ja perusosaamiseen ei tule myöskään unohtaa.


EK:n kyselyssä luvataan 2 000 työpaikkaa digialan kärkiyrityksiin
Verkkouutiset


1000 hengelle tarjolla heti töitä – Tässä on kuuma tulevaisuuden ala
Talouselämä


EK tutki: Esineiden internet vetää osaajia – tuhannelle heti töitä
Elinkeinoelämän keskusliitto


Tuoreimmat artikkelit aiheesta digitalisaatio, Elinkeinoelämän keskusliitto: