Työpaikkoja luvassa digitaalisiin liiketoimintoihin

Vaisuista yleisistä talousnäkymistä huolimatta uudet digitaaliset liiketoiminnot ovat Elinkeinoelämän Keskusliiton mukaan voimakkaassa kasvussa. EK:n toteuttamaan kyselyyn vastanneista yrityksistä 76 prosenttia ennakoi kasvua liikevaihdossa, 62 prosenttia investoinneissa ja 43 prosenttia henkilöstössä tämän vuoden aikana.

Uusia osaajia edelläkävijäyritykset tarvitsevat EK:n mukaan kyselyn perusteella noin 2 000. Näistä puolet tarvitaan niin sanotun esineiden internetin alueelle.

Julkisen sektorin digitalisoimisen vauhdittaminen nähtiin kyselyssä myös keskeisenä asiana, jolla edistettäisiin myös yritysten innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä. Panostuksia tutkimus- ja kehittämistoimintaan ja perusosaamiseen ei tule myöskään unohtaa.


EK:n kyselyssä luvataan 2 000 työpaikkaa digialan kärkiyrityksiin
Verkkouutiset


1000 hengelle tarjolla heti töitä – Tässä on kuuma tulevaisuuden ala
Talouselämä


EK tutki: Esineiden internet vetää osaajia – tuhannelle heti töitä
Elinkeinoelämän keskusliitto


Tuoreimmat artikkelit aiheesta digitalisaatio, Elinkeinoelämän keskusliitto:

  • Työpaikkoja luvassa digitaalisiin liiketoimintoihin 20.5.2016 - Vaisuista yleisistä talousnäkymistä huolimatta uudet digitaaliset liiketoiminnot ovat voimakkaassa kasvussa. Alan edelläkävijäyritykset odottavat kasvua niin liikevaihdossa, investoinneissa kuin henkilöstön määrässä uusilla digitalisaation osa-alueilla vuoden 2016 aikana.
  • Pitkästä aikaa positiiviset näkymät, mutta kasvu edelleen varovaista 4.5.2016 - EK:n suhdannebarometrin kaikkien päätoimialojen näkymät ovat ensi kertaan vuosiin kääntyneet positiivisiksi. Erityisesti rakennusyritysten näkymät ovat valoisat.
  • Do it digi! 29.2.2016 - Ajatus on yksinkertainen: työpaikoilla on tarve tehostaa toimintaa ja parantaa palveluita digitalisaation avulla. Turun ja Salon seudulla on paljon työtä etsiviä ICT-ammattilaisia. Yhdistetään nämä kaksi ja saadaan aikaiseksi kilpailukykyisempiä työpaikkoja ja työtä kovan luokan osaajille. Vai mitä? Haasteen yhtälöön tuo se, että yritykset eivät oikein vielä tiedä mitä mahdollisuuksia digitalisaatio voi heille tarjota. Arkikiireen keskellä esimerkiksi rakennusalan yrityksen on vaikea
  • Luottamusindikaattorit eivät vieläkään lupaa parempaa 26.2.2016 - Yritysten suhdannearviot ovat pysyneet EK:n helmikuisten luottamusindikaattorien mukaan pääosin ennallaan.
  • Kuluttajien usko Suomen talouteen vahvistunut, yritysten ei 27.1.2016 - Kuluttajien usko Suomen talouteen on vahvistunut tammikuussa, selviää Tilastokeskuksen kuluttajabarometrista. Samaa mieltä eivät sen sijaan ole yritykset, kertoo puolestaan EK:n luottamusindikaattori.