MaRa-ala ennakoi hyvää kesää

Matkailu- ja ravintola-alan yritykset ennakoivat hyvää kesää MaRan kyselyn mukaan. Toukokuussa tehdyssä kyselyssä 77 prosenttia alan yrityksistä uskoo myynnin kasvavan tulevana kesäsesonkina. Ulkomaisten matkailijoiden määrän uskotaan kasvavan Suomessa tulevana kesänä. Kuluttajien taloustilanne Suomessa on myös hieman parantunut.

Kesäsesonki on matkailu- ja ravintola-alalle erittäin tärkeä. Muun muassa festivaalien, huvipuistojen, leirintäalueiden ja terassiravintoloiden tulos tehdään pääosin kesällä. Myös liikenneasemilla kesän matkailusesonki on erittäin tärkeä ja se näkyy etenkin ruokamyynnin kasvuna.


Suuri työllistäjäala iloitsee: 77 % odottaa kasvua, ”lähtökohdat ovat erittäin hyvät”
Talouselämä


Sesonkiennuste
MaRa


Tuoreimmat artikkelit aiheesta majoitus- ja ravitsemisala: