Avoimia työpaikkoja enemmän kuin vuosi sitten – valtaosa paikoista määräaikaisia

Tilastokeskus kerää tietoa avoimista työpaikoista neljännesvuosittain. Kysely osoitetaan yksityisen ja julkisen sektorin toimipaikkojen rekrytoinneista vastaaville henkilöille, tiedonkeruussa on mukana noin 2 500 eri toimipaikkaa. Tavoitteena on saada ajantasaista ja vertailukelpoista tietoa EU:n jäsenmaiden avoimista työpaikoista sekä niiden rakenteellisista ominaisuuksista.

Avoimia työpaikkoja oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yhdeksän prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin samaan aikaan eli yhteensä noin 48 000 työpaikkaa. Toimialoittain tarkasteltuna työpaikkoja vapautui eniten teollisuuden, kaivostoiminnan ja muu teollisen toiminnan toimialaryhmässä sekä kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan aloilla.

Määräaikaisten työpaikkojen määrä lisääntyi. Työpaikoista 58 prosenttia oli määräaikaisia ja 20 prosenttia osa-aikaisia. Myös vaikeasti täytettävien työpaikkojen osuus kasvoi. Työnantajien arvioiden mukaan paikoista 28 prosenttia oli sellaisia, että niihin on hyvin vaikeaa löytää työntekijää.


Kymmeniätuhansia avoimia työpaikkoja – Yksityinen sektori voimistui
Yrittäjät


Avoimia työpaikkoja enemmän kuin vuosi sitten
Salon Seudun Sanomat


Avoimia työpaikkoja ensimmäisellä vuosineljänneksellä hieman enemmän kuin vuosi sitten
Tilastokeskus


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus, työpaikat: