Suomalaisten kiinnostus Virossa työskentelyyyn kasvanut

Suomalaiset suhtautuvat varsin myönteisesti Virossa asumiseen ja työskentelyyn, kertovat Viron Elinkeinoelämän kehittämissäätiö EAS:n ja Duunitorin teettämän verkkokyselyn tulokset.

Virossa näyttävät houkuttelevan etenkin halvemmat elinkustannukset (noin 60 prosenttia vastaajista). Muita vetovoimatekijöitä olivat kyselytutkimuksen raportin mukaan kevyempi verotus, mielenkiintoiset työmahdollisuudet, seikkailunhalu ja oman alan työpaikkojen puuttuminen Suomesta. Avoimissa vastauksissa näkyy myös Viron maantieteellisen läheisyyden merkitys.

Kansainväliseen työnvälitykseen erikoistunut Eures-asiantuntija Tomi Puranen Te-toimistosta pitää asenteita Viroa kohtaan yllättävänkin myönteisinä.  ”Käännekohta oli vuonna 2015, kun Enterprise Estonia suuntasi Suomeen vahvan tiedotuskampanjan ja virolaisilla yrityksillä oli rekrytointikiertue Suomessa. Ennen Suomessa oli ehkä tietämättömyyttä Virosta, mutta tuosta lähtien kiinnostus on kasvanut etenkin it-alalla.”


Kysely: Enemmistö suomalaisista voisi harkita Virossa työskentelyä – ”Tasaverotus kiehtoisi työskentelemään ahkerammin”
Helsingin Sanomat


Work in Estonia


Moni hakisi töitä etelänaapurista seikkailunhalun takia
Turun Sanomat


Moni suomalainen hakisi töitä Virosta seikkailunhalun takia
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Eures, Viro:

  • Suomalaisten kiinnostus Virossa työskentelyyyn kasvanut 16.5.2016 - Kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta sanoi, että voisi harkita Virossa asumista tai työskentelyä. It-alan ammattilaiset suhtautuivat muita suopeammin ajatukseen Virossa työskentelystä.
  • Viro houkuttelee osaajia Salosta 25.8.2015 - Salossa tietotekniikka-alan työpaikoista häviää suuri osa, kun Microsoftin yhteistoimintaneuvottelut Salon yksikön osalta päättyivät viime perjantaina.
  • PES haluaa työvoiman liikkuvan – EU-komissio jarruttaa 11.12.2014 - Euroopan sosialidemokraattisen puolueen (PES) eri maiden sosialidemokraattiset työ- ja sosiaaliministerit haluavat yhtäläiset sosiaaliset ja työntekoon liittyvät oikeudet Euroopan sisällä liikkuville työntekijöille ja kotimaassaan työskenteleville.
  • Kannattaako muutto työn perässä? 5.11.2014 - Yleisimpiä syitä työperäiseen muuttoon ovat työtarjous, paremmat työllistymismahdollisuudet tai halu kehittyä ja saada uusia kokemuksia.
  • Euroopan kielten päivää vietetään perjantaina 25.9.2014 - Kirjaston uudisosan aulassa sijaitsevilla infopisteillä voi kello 11–17 tutustua muun muassa Turun Kielitivoli -hankkeen Kielireppuun ja Kielten Aarrearkkuun, Diakin tulkkikoulutukseen, suomen- ja ruotsinkielisen työväenopiston tarjontaan sekä Varsinais-Suomen TE-toimiston EURES–työnvälityspalveluihin.