Pitkästä aikaa positiiviset näkymät, mutta kasvu edelleen varovaista

Suomalaisyritysten suhdannenäkymät seuraavalle puolelle vuodelle ovat vaisut, eikä merkittävää käännettä parempaan ennusteta, kertoo Elinkeinoelämän keskusliiton suhdannebarometri. Taloudessa ei edelleenkään ole näkyvissä käännettä parempaan, vaan kasvu jatkuu varovaisena.

Suhdanne on vahvistumassa rakennusalalla, mutta teollisuuden ja palveluiden heikko suhdannetilanne kohenee arvioiden mukaan vain hyvin loivasti. Kaikkien barometrin päätoimialojen näkymät ovat kuitenkin ensi kertaan vuosiin kääntyneet positiivisiksi. Erityisesti rakennusyritysten näkymät ovat valoisat.


Jos rakentamista ei lasketa, yritysten näkymät ovat edelleen nihkeitä
Talouselämä


EK: Pitkästä aikaa positiiviset näkymät, mutta kasvu edelleen varovaista – ”Tätä ei ole nähty pitkään aikaan”
Yle


EK:n suhdannebarometri ei lupaa käännettä parempaan
Turun Sanomat


Suhdanteiden yleiskuva jatkuu melko vaisuna, odotuksissa hienoista elpymistä – rakentamisessa vahvemmat näkymät
Elinkeinoelämän keskusliitto


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Elinkeinoelämän keskusliitto, suhdannebarometri:

  • Pitkästä aikaa positiiviset näkymät, mutta kasvu edelleen varovaista 4.5.2016 - EK:n suhdannebarometrin kaikkien päätoimialojen näkymät ovat ensi kertaan vuosiin kääntyneet positiivisiksi. Erityisesti rakennusyritysten näkymät ovat valoisat.
  • Suhdanteiden elpymistä joudutaan vielä odottamaan 5.8.2015 - Suomalaisyritysten lähiaikojen odotukset ovat edelleen melko vaatimattomat. Ainoastaan rakentamisessa odotetaan pientä parannusta suhdanteisiin vuoden 2015 jälkipuoliskolla. Teollisuudessa ja palvelualoilla vaisu suhdannevaihe jatkuu.
  • Selvää suhdannekäännettä joudutaan vielä odottamaan 6.5.2015 - Suomalaisten yritysten odotukset kesälle ja alkusyksylle ovat edelleen varovaiset Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n suhdannebarometrin mukaan. Yleiset suhdannenäkymät ovat hieman parantuneet edelliseen tiedusteluun verrattuna, mutta merkittävää käännettä parempaan ei silti vielä odoteta.
  • EK suhdannebarometri 05/2014 8.5.2014 - Näkymissä pientä elpymistä – selkeää suhdannenousua saadaan yhä odottaa. EK:n tuore Suhdannebarometri kertoo, että teollisuustuotanto pysyisi lähikuukausien aikana nykyisellään tai kasvaisi vain aavistuksen. Heikosti kehittynyt palvelujen myynti… Read more "EK suhdannebarometri 05/2014"
  • EK suhdannebarometri 05/2014 8.5.2014 - EK:n tuore Suhdannebarometri kertoo, että teollisuustuotanto pysyisi lähikuukausien aikana nykyisellään tai kasvaisi vain aavistuksen. Heikosti kehittynyt palvelujen myynti kääntyisi varovaiseen nousuun. Henkilöstön määrä olisi sen sijaan vielä pienessä laskussa kaikilla päätoimialoilla.