Kolmannes työttömistä ”kroonikoita”

Suomessa on noin 120 000–140 000 kroonisesti työtöntä henkilöä, jotka ovat olleet vähintään kaksi vuotta peräkkäin ilman työtä, ilmenee valtioneuvoston teettämästä tutkimuksesta. Kroonisesti työttömiä on noin 30–40 prosenttia kaikista työttömistä. Lähes puolet kroonisesti työttömistä ovat olleet työttöminä yli viisi vuotta.

Huomattava osa kroonisesti työttömistä on ollut pitkään syrjäytynyt avoimilta työmarkkinoilta. Kymmenesosa ei ole pitkään aikaan tai koskaan ollut työssä avoimilla työmarkkinoilla. Kolmanneksella heistä on joskus ollut työura. Monilla on kokemusta pätkätöistä ja valtaosa on osallistunut työllistämis- ja koulutustoimenpiteisiin.

Krooninen työttömyys on yleisempää iäkkäämpien ja vähän koulutettujen työttömien joukossa. Joukossa on kuitenkin paljon myös nuoria ja koulutettuja. Kroonisesti työttömiä on enemmän maahanmuuttajien kuin suomalaisten keskuudessa.


Kolmannes työttömistä ”kroonikoita”
Turun Sanomat


Krooninen työttömyys
Valtioneuvosto


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työttömyys: