Talonrakennus kasvaa Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen talonrakentamisen suhdannetilanne on saanut rakentajilta lähes hyvän arvosanan. Töiden määrän ennakoidaan kasvavan kevään ja kesän aikana verrattuna edelliseen puolivuotiskauteen. Usko korjausrakentamisen nousuun on vahva, mutta myös uudisrakentaminen on kasvussa kaikilla muilla sektoreilla paitsi teollisuusrakentamisen puolella.

Rakennusmarkkinat Varsinais-Suomen alueella olivat viime vuonna 2,2 miljardia euroa. Rakentaminen työllisti vuoden aikana keskimäärin 15 000 henkilöä. Määrä on Tilastokeskuksen mukaan 12 prosenttia edellisvuotta pienempi. Ennakkotietojen mukaan vuonna 2015 Varsinais-Suomessa aloitettiin erilaisia talonrakennustöitä yhteensä 2,4 kuutiometrin verran. Edellisestä vuodesta kasvua oli noin kolme prosenttia. Rakennuslupien määrä nousi rivakammin, lähes 30 prosenttia.


Talonrakennus kasvaa Varsinais-Suomessa
Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti


Tiukassakin taloustilanteessa Varsinais-Suomen talonrakennustoimiala ylsi lähes hyvään arvosanaan
Rakennusteollisuus


Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi marras-tammikuussa lähes 9 prosenttia
Tilastokeskus


Rakentamisessa raju repäisy: + 9 %
Talouselämä


Tämä ala porskuttaa eteenpäin – Liikevaihto kasvoi lähes kymmenyksen
Yrittäjät


Tuoreimmat artikkelit aiheesta rakennusala: