Varsinais-Suomen suurimpien työnantajayritysten henkilöstömäärä tasaista

Turun Sanomien ja Turun kauppakamarin kyselyn mukaan maakunnan suurimpien yritysten henkilöstömäärään vain harva suunnittelee suuria muutoksia. Vastaajista noin 40 prosenttia arvioi henkilöstömäärän kasvavan tänä vuonna. Osaa kasvattavat yritysostot, mutta moni aikoi palkata uusia työntekijöitä. Noin 15 prosenttia kertoo, että tänä vuonna edessä on irtisanomisia tai lomautuksia.

Tasaista on ollut väen liikkuminen yrityksissä myös viime vuonna. Varsinais-Suomen suurimmista työnantajayrityksistä yli kolmanneksessa henkilöstömäärä joko pysyi samana tai muuttui vain muutamalla ihmisellä viime vuonna. Työpaikkojen määrään suurimman yksittäisen loven viime vuonna teki Microsoft Mobile, joka vähensi Salossa 961 työntekijää. Henkilöiden lukumäärällä mitattuna suurin yksittäinen työvoiman lisääjä oli viime vuonna telakkayhtiö Meyer, joka palkkasi 170 uutta työntekijää. Turun telakan hyvän tilauskannan ansiosta telakalle palkataan tänäkin vuonna yli sata ihmistä.


Maakunnan suuryrityksistä katosi 900 työpaikkaa
Turun Sanomat


Varsinais-Suomen sataset listattuna
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työpaikat: