Lääkäreistä pulaa, sihteereitä liikaa

Sosiaali- ja terveysalalla on edelleen pulaa esimerkiksi lääkäreistä ja hoitajista. Myös rakennusalalle tarvitaan lisää työntekijöitä. Tiedot selviävät työ- ja elinkeinoministeriön julkaisemasta ammattibarometristä. Ammattibarometri laaditaan kaksi kertaa vuodessa. Tuoreimmassa barometrissä arvioitiin yli 200 ammatin työllisyyttä ja näkymiä.

Muita työvoimapula-ammatteja ovat puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjät, kuulontutkijat ja puheterapeutit sekä eritysopettajat. Sen sijaan sihteereitä, graafisia suunnittelijoita ja vaattureita on liikaa.


Lääkäreistä pulaa, sihteereitä liikaa
Turun Sanomat


Lääkäreistä ja rakennusalan osaajista pulaa
Salon Seudun Sanomat


Varsinais-Suomen ammattibarometri
Työ- ja elinkeinotoimisto


Tuoreimmat artikkelit aiheesta ammattibarometri:

  • Ammattibarometri I/2017 julkaistu 31.3.2017 - Tuoreen ammattibarometrin mukaan Varsinais-Suomessa on pulaa esimerkiksi monista terveydenhuollon ammattilaisista, erityisopettajista ja rakennusalan työnjohtajista. Ammattibarometrin avulla voi tarkastella ammattien kehitysnäkymiä alueittain. Barometri perustuu työ- ja elinkeinotoimistojen näkemykseen.… Read more "Ammattibarometri I/2017 julkaistu"
  • Ammattibarometri II/2016 julkaistu 27.9.2016 - Ammattibarometrin avulla voi tarkastella ammattien kehitysnäkymiä alueittain. Barometri perustuu työ- ja elinkeinotoimistojen näkemykseen. Tuoreen ammattibarometrin mukaan Varsinais-Suomessa on pulaa esimerkiksi erityisopettajista, hammaslääkäreistä ja rakennusalan työnjohtajista. Ammattibarometri Tuoreimmat… Read more "Ammattibarometri II/2016 julkaistu"
  • Lääkäreistä pulaa, sihteereitä liikaa 6.4.2016 - Sosiaali- ja terveysalalla on edelleen pulaa esimerkiksi lääkäreistä ja hoitajista. Myös rakennusalalle tarvitaan lisää työntekijöitä. Sen sijaan sihteereitä, graafisia suunnittelijoita ja vaattureita on liikaa.
  • Työmarkkinoilla pulaa puheterapeuteista, toimittajia liikaa 15.6.2015 - Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreimman ammattibarometrin mukaan työvoimatilanne on ylitarjonta- ja pula-ammattien valossa hieman parempi kuin helmikuussa. Ylitarjonta-ammateiksi määriteltiin nyt kolmasosa arvioduista ammateista, kun helmikuussa luku oli lähes 40 prosenttia.
  • Työvoimapula alkaa helpottaa sosiaali- ja terveysalalla, erityisopettajista pulaa Varsinais-Suomessa 17.10.2014 - Työvoimapulasta kärsivien ammattien lista lyhenee. Lista ylitarjonta-ammateista sen sijaan kasvaa. Ylitarjontaa on myös sellaisissa ammateissa, joissa vielä vuosituhannen alussa oli pulaa työvoimasta, kuten elektroniikka-asentajissa ja rakennusalan työntekijöissä.