Yli 45-vuotiaiden työura jatkuu irtisanomisen jälkeenkin

Eläketurvakeskuksen julkaisemassa tutkimuksessa selvitettiin yli 45-vuotiaana työpaikkansa menettäneiden työllistymistä ja siirtymistä eläkkeelle. Tampereen yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston tutkijat seurasivat 46–60-vuotiaiden irtisanottujen työllisyysuria kahdeksan vuoden ajan.

Nuorimpien eli 46–55-vuotiaiden irtisanottujen tilanne on suhteellisen hyvä, sillä lähes koko tutkimusajan työllisenä oli noin 69 prosenttia. 56–60-vuotiaista vajaa 25 prosenttia oli lähes koko ajan työllisenä, mikä oli odotetusti vähemmän kuin nuoremmilla. Silti lähes kolmasosa (32 %) siirtyi vanhuuseläkkeelle työttömyyden kautta.

– Kokonaisuudessaan yli 45-vuotiaiden työllistyminen työpaikan menettämisen jälkeen näyttää julkisuudessa puhuttua paremmalta , sanoo Eläketurvakeskuksen tutkimusosaston päällikkö Susan Kuivalainen.

Tutkimuksen mukaan toimialalla on merkitystä työllisyyteen irtisanomisen jälkeen. Teollisuuden toimialalta ja pienistä toimipaikoista työnsä menettäneet jäivät useammin työttömyyden ja epävakaan työllisyyden urille.


Yli 45-vuotiaiden työura jatkuu irtisanomisen jälkeenkin
Verkkouutiset


Tutkimus: Teollisuus ja pienet työpaikat vaarallisia ikääntyville
Turun Sanomat


Yli 45-vuotias ja potkut? Valtaosa löytää uuden työn
Taloussanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työllisyys, eläke: