Alaikäisten kesätyöpaikat tiukassa

Kesätöitä on vielä tarjolla, mutta ei juuri enää alle 18-vuotiaille. Sen ikäisille työtä tarjoavat lähinnä kunnat, ja nekin vain pariksi viikoksi. Hakuaikojen viime hetket alkavat olla käsillä.

Yritykset työllistävät myös alle 18-vuotiaita, joita palkataan kahdeksi viikoksi Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmalla. Peruskoulun yläluokkalaisille ja lukiolaisille tarkoitettu ohjelma antaa töitä noin 20 000 nuorelle vuosittain. Kahden viikon työstä maksetaan palkkaa 335–350 euroa.

18 vuotta täyttäneillä tai jotakin alaa opiskelevilla on enemmän mahdollisuuksia. Työvoimaviranomaisten tiedossa on useampia kesätyöpaikkoja kuin helmikuussa, loppuviikolla 1 300. Lisäksi isot kaupat ja ketjut hakevat kesätyöntekijöitä suoraan.

18 vuoden ikäraja tulee sosiaali- ja terveysministeriön asetuksesta, joka sallii alle 18-vuotiaille vain erikseen määriteltyjä kevyitä töitä. 14-vuotias saa tehdä kevyitä töitä enintään puolet loma-ajastaan. 15 vuotta täyttänyt voidaan ottaa töihin, kunhan hän on suorittanut oppivelvollisuutensa.


Alaikäisten kesätyöpaikat tiukassa – alle 18-vuotias ei saa enää työskennellä edes kaupan kassalla
Helsingin Sanomat


Ruohonleikkuuta rajoitetusti, olutpullon voi ojentaa – HS: Teinien kesätöille on paljon rajoituksia
Helsingin Uutiset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta kesätyö, nuoret: