VR irtisanooo yli 200 henkilöä

VR on saanut syyskuussa käynnistetyt yhteistoimintaneuvottelunsa päätökseen. Neuvottelujen tuloksena VR saattaa irtisanoa jopa 214 henkilöä. Alkuperäinen arvio vähennystarpeesta oli 570. Neuvottelujen piirissä oli 2 800 ihmistä. Kovin isku kohdistuu konduktööreihin, joista työpaikkansa menettää jopa 150. Ratapihatyöntekijöistä VR irtisanoo enintään 24 ja kaluston kunnossapitäjistä enintään 40. Veturinkuljettajia VR lomauttaa 540. Lomautukset kestävät viikosta kolmeen. Ne alkavat tänä keväänä ja kestävät ensi vuoden alkupuolelle.

Konduktöörien toimipisteverkko harvenee yt-neuvottelujen tuloksena nykyisestä 15:stä yhdeksään. Kesäkuun loppuun mennessä konduktöörien toimipisteistä lopetetaan Kajaani, Pieksämäki, Pori ja Kokkola. Riihimäki yhdistetään Helsinkiin. Seinäjoen konduktööreillä on armonaikaa ensi vuoden loppuun saakka.

Ratapihat hiljenevät kesäkuun loppuun mennessä Vaasassa, Joensuussa, Seinäjoella, Pieksämäellä, Kouvolassa ja Turussa. Jäljelle jäävät Helsinki, Tampere ja Rovaniemi sekä toistaiseksi Kolari.


VR irtisanooo yli 200 henkilöä
Turun Sanomat


VR:n isot YT-neuvottelut päätökseen: yli 200 saatetaan irtisanoa
Yle


VR irtisanoo yli 200 ihmistä – kovin isku osuu konduktööreihin
Helsingin Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta VR, yt-neuvotelut:

  • VR irtisanooo yli 200 henkilöä 30.3.2016 - Konduktööreistä työpaikkansa menettää jopa 150. Ratapihoja suljetaan, ja veturinkuljettajia lomautetaan. Tuloksena karsitaan konduktöörien tomipisteverkostoa 15:stä 9:ään. Myös ratapihalla työskentelevien toimipisteitä lakkautetaan.
  • VR vähentämässä 570 työpaikkaa – Turusta karsitaan useita vuoroja 2.9.2015 - VR Group käynnistää yt-neuvottelut, jotka koskevat matkustajaliikenteen organisaatiota, junaliikenteen kunnossapitoa sekä junaliikennöintiä. Myös junien ravintolapalveluista vastaavan Avecran hallintoa on tarkoitus tehostaa. Muutosten ja yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on yhteensä noin 2 800 henkilöä, alustavien arvioiden mukaan työtehtävien vähennystarve on enimmillään 570 henkilöä.
  • Toiminta Turun varikolla päättyy vuoden loppuun mennessä 27.1.2015 - Toiminta Turussa VR:n varikolla loppuu asteittain, ja lopulta kaikille varikon työntekijöille tarjotaan töitä joko VR Groupin junien kunnossapidosta tai muualta konsernista.
  • VR-yhtymä suunnittelee Turun varikon sulkemista 2.12.2014 - Alustavien suunnitelmien mukaan varikon toiminta lakkaisi ensi vuoden aikana. Yt-neuvottelut koskevat yhteensä Turun varikon koko henkilöstöä eli yhteensä 80 työntekijää.
  • VR Trackissa yt-neuvottelut – 250 neuvottelujen alla 22.9.2014 - Suorilta irtisanomisilta voitaisiin kuitenkin välttyä, jos neuvotteluiden kohteena olevat henkilöt ottaisivat vastaan suunnitellun vaihtoehtoisen tehtävän.