Salon työpaikat katoamassa

Sanmina Corporation aikoo lopettaa tehtaansa Salossa. Tehtaanjohtaja Riikka Hallikainen-Broens vahvistaa Salon Seudun Sanomille, että yt-neuvottelut on Salossa aloitettu. Pienmekaniikan ja ohutlevytuotteiden valmistus Joensuunkadulla työllistää noin 80 ihmistä.

Salon seudun työpaikoista on muutamassa vuodessa kadonnut 7 500, kun Microsoftinkin irtisanomiset otetaan huomioon. Tilastojen mukaan Salon seudulla oli tammikuussa yli 4 300 työtöntä. Prosentteina se tarkoittaa 17,4 prosentin työttömyysastetta, joka on noussut jo 1990-luvun laman lukemiin. Salon tilanne ei juuri helpotu, vaikka amerikkalaisen Turing Robotic Industriesin lupaukset matkapuhelintuotannon aloittamisesta osoittautuisivat todeksi.


Sanmina aikoo lopettaa Salon tehtaan
Salon Seudun Sanomat


Salon töistä meni 28 prosenttia
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Salo, yt-neuvottelut:

  • Turun seutu merkittävä start up -keskittymä 18.7.2017 - Turun seudulla toimii toistakymmentä start up -palveluita tuottavaa yritystä ja yhteisöä, kuten SparkUp, Boost Turku ja Klopal Startup Studio. Lisäksi Turussa järjestetään Suomen suurimpiin kuuluva startup-tapahtuma The Shift. Turussa ja Salossa on saanut alkunsa jo yli 300 startupia ja uusien yritysten määrä kasvaa joka vuosi. Turun seudun korkeakoulujen ansiosta täällä on paljon teknistä osaamista, ja pätevistä työntekijöistä on vähemmän kilpailua
  • HKScan lopettaa Mellilän tuotantolaitoksen 20.4.2017 - HKScanin Mellilän tuotantolaitos lakkautetaan ja osa teurastamon toiminnoista siirretään Paimioon. Irtisanomisia pyritään välttämään tarjoamalla Mellilässä työskenteleville työtä muista HKScanin toimipaikoista. HKScanin Mellilän tuotantolaitos lopettaa Loimaan Lehti Tuoreimmat artikkelit aiheesta yt-neuvottelut:
  • MacGregor irtisanoo Kaarinasta 23.1.2017 - YT-neuvottelujen tuloksena MacGregor vähentää Kaarinasta 24 työntekijää. Vähennykset tehdään pääasiassa irtisanomalla. Maailmanlaajuisesti vähennys on 230 henkilötyövuotta. Yrityksen alaa on meriteollisuuden lastin- ja kuormankäsittely. MacGregor vähentää 24 Kaarinasta Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta Kaarina:
  • TOK suunnittelee sulkevansa S-market Koivulan 10.1.2017 - Turun Osuuskauppa käynnistää yt-neuvottelut, joiden piirissä on koko S-market Koivulan henkilöstö. TOK suunnittelee kaupan sulkemista. S-market Koivula sulkemisuhan alla Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta yt-neuvottelut:
  • Nordic Soya irtisanoo 2.12.2016 - Uudessakaupungissa toimiva Nordic Soya Oy irtisanoo yt-neuvotteluiden seurauksena enintään 18 henkilöä. Neuvottelut koskivat koko henkilöstöä. Tammikuussa Nordic Soyassa aletaan kokeilla tuotantohenkilöstön osalta 12 tunnin päivittäistä työaikaa. Nordic Soya irtisanoo toistakymmentä työntekijäänsä Ugissa Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta yt-neuvottelut: