Postista katoaa yli 680 työpaikkaa – 181 irtisanotaan

Postin suuret yt-neuvottelut ovat päättyneet paljon odotettua pienempiin irtisanomisiin. Alkuperäinen vähennystarve oli enintään 860 henkilöä. Päättyneiden neuvotteluiden tuloksena jakelusta, myynnistä, asiakaspalvelusta ja hallinnosta työpaikkojen määrä vähenee muutosten myötä yhteensä 682:lla, joista irtisanottavien osuus on enintään 181. Lisäksi osa-aikaistamisia tulee 198 henkilölle.

Postin työntekijämäärä vähenee Varsinais-Suomessa 31 henkilöllä. Lisäksi 46 työtehtävää muuttuu osa-aikaisiksi. Irtisanomisia ei tule, vaan vähennykset toteutuvat tukiohjelman avulla.

Postin mukaan yhtiö osallistuu aktiivisesti henkilöstön tukemiseen postialan murrostilanteessa. Kaikilla irtisanottavilla on käytössään Uusi polku -tukiohjelma, joka tarjoaa valmennusta ja tukea työnhakuun, uudelleenkouluttautumiseen tai yrittäjäksi ryhtymiseen.


Postin potkutarve supistui rajusti – 181 ulos
Talouselämä


Postista katoaa yli 680 työpaikkaa – 181 irtisanotaan
Yle


Yt-neuvottelut ohi: Posti vähentää lähes 700 työpaikkaa
Turun Sanomat


Posti vähentää ja osa-aikaistaa työtehtäviä Varsinais-Suomessa
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Posti, yt-neuvottelut: