Yli kolmannes pk-yrityksistä aikoo palkata lisää

Talenomin kyselyssä 39 prosenttia pk-yrityksistä ilmoitti aikeistaan rekrytoida lisää henkilökuntaa. 42 prosenttia ei aio rekrytoida ja 19 prosenttia on vielä kahden vaiheilla. Yrityksistä myös 39 prosenttia vastasi investointien kasvavan tänä vuonna. 50 prosenttia arvioi investointien pysyvän viime vuoden tasolla.

Tiedot selviävät Talenomin pk-yrityskyselystä. Kyselyyn vastasi 335 yritystä, joista hieman yli puolet työllistää alle viisi henkilöä. Viidennes yrityksistä työllistää 5 – 9 henkilöä ja vajaat viidennes 10 – 19 henkilöä.

Avoimista vastauksista päätellen rekrytointeihin liittyy useita huolenaiheita. Ennen rekrytointeja yrittäjät haluaisivat varmistua liiketoiminnan suotuisasta kehityksestä. Toisaalta yrittäjiä hermostuttaa raskas byrokratia ja haasteet löytää sopivia työntekijöitä. Myös yrittäjän tuleva eläköityminen on monessa tapauksessa hidastamassa tulevia investointeja tai rekrytointihalukkuutta.


Ilahduttava viesti työllistäjien kovalta ytimeltä: 39 % aikoo palkata lisää väkeä
Talouselämä


Pk-yritykset: Yli kolmannes aikoo palkata lisää – Pankkilainaa haluaa enää alle kolmannes
Yrittäjät


Tuoreimmat artikkelit aiheesta pk-yritykset, rekrytointi: