Yli kolmannes pk-yrityksistä aikoo palkata lisää

Talenomin kyselyssä 39 prosenttia pk-yrityksistä ilmoitti aikeistaan rekrytoida lisää henkilökuntaa. 42 prosenttia ei aio rekrytoida ja 19 prosenttia on vielä kahden vaiheilla. Yrityksistä myös 39 prosenttia vastasi investointien kasvavan tänä vuonna. 50 prosenttia arvioi investointien pysyvän viime vuoden tasolla.

Tiedot selviävät Talenomin pk-yrityskyselystä. Kyselyyn vastasi 335 yritystä, joista hieman yli puolet työllistää alle viisi henkilöä. Viidennes yrityksistä työllistää 5 – 9 henkilöä ja vajaat viidennes 10 – 19 henkilöä.

Avoimista vastauksista päätellen rekrytointeihin liittyy useita huolenaiheita. Ennen rekrytointeja yrittäjät haluaisivat varmistua liiketoiminnan suotuisasta kehityksestä. Toisaalta yrittäjiä hermostuttaa raskas byrokratia ja haasteet löytää sopivia työntekijöitä. Myös yrittäjän tuleva eläköityminen on monessa tapauksessa hidastamassa tulevia investointeja tai rekrytointihalukkuutta.


Ilahduttava viesti työllistäjien kovalta ytimeltä: 39 % aikoo palkata lisää väkeä
Talouselämä


Pk-yritykset: Yli kolmannes aikoo palkata lisää – Pankkilainaa haluaa enää alle kolmannes
Yrittäjät


Tuoreimmat artikkelit aiheesta pk-yritykset, rekrytointi:

  • Finnair rekrytoi 9.5.2017 - Finnairilla on vuoden kuluessa tarve 350 uudelle lentoemännälle ja stuertille. Haku tehtäviin on jatkuva ja avoin. Syksyllä on tulossa lentäjähaku. Finnair palkkaa 350 lentoemäntää ja stuerttia Yle Tuoreimmat artikkelit aiheesta työpaikat:
  • Valmet Automotive sai 4378 hakemusta 28.4.2017 - Valmet Automotive sai maalis-huhtikuun suuren rekrytointikampanjan aikana 4378 hakemusta. Autonrakentajien tehtäviä oli avoinna 1060. Varsinais-Suomen ja Satakunnan lisäksi hakemuksia tuli merkittäviä määriä myös Uudeltamaalta, Pirkanmaalta ja Pohjois-Pohjanmaalta. Kampanjan aikana Valmet Automotive kiersi kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomea esittelemässä työmahdollisuuksia. Autonrakentajien rekrytointi ei pääty tähän kampanjaan: avoin haku aukeaa lähiaikoina. Valmet Automotive: 1060 avointa tehtävää – 4378 hakijaa Valmet Automotive Tuoreimmat artikkelit
  • Autotehtaalle yli 2300 hakijaa 16.3.2017 - Valmet Automotiven alkuvuoden rekrytointikampanjaan tuli 2370 hakemusta. Haussa oli 500 autonrakentajan paikkaa. Tänä vuonna tehtaalle tullaan hakemaan vielä sekä toimihenkilöitä että lisää autonrakentajia. Yli 2300 haki autotehtaalle töihin – 60 % hakijoista perinteisen työssäkäyntialueen ulkopuolelta Tekniikka & Talous Tuoreimmat artikkelit aiheesta autotehdas:
  • Bussiyhteys tulossa Turusta Uudenkaupungin autotehtaalle 15.3.2017 - Kesällä alkaa joukkoliikennekokeilu, jonka myötä Turusta pääsee tehtaan työvuoroihin sopivilla bussiyhteyksillä Uudenkaupungin autotehtaalle. Pilotin takana ovat Varsinais-Suomen ely-keskus, Turun kaupunki ja Valmet Automotive. Busseja voivat käyttää myös muut kuin autotehtaan työntekijät, mutta Valmet Automotiven tukiessa työmatkoja liput ovat tehtaan työntekijöille normaalihintoja edullisemmat. Valmetin työntekijät pääsevät Turusta bussilla suoraan autotehtaan portille Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta autotehdas:
  • Uusi hyvinvointikauppaketju luo jopa tuhat työpaikkaa 14.3.2017 - Kesko ja lääkkeiden vähittäis- ja tukkukauppias Oriola-KD perustavat uuden hyvinvointikauppaketjun, jonka ensimmäiset liikkeet aukeavat syksyllä. Tarkoituksena on perustaa sata myymälää ja verkkokauppa. Työntekijätarve on jopa tuhat henkilöä. Kilpailuviranomaisten hyväksyntää odotetaan vielä. Suomeen avataan uusi kauppaketju – Kesko ja Oriola-KD luovat jopa tuhat uutta työpaikkaa Taloussanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta työpaikat: