Turkulainen Elomatic toteuttamaan Turun telakan kehityshankkeita

Elomatic on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Meyer Turku Oy:n tuotannon investointi- ja kehityshankkeita Turun telakalla. Telakka hyödyntää uusien tuotantotapojen ja investointien määrittelyssä sekä hankinnoissa Elomaticin apua.

– Projektissa voimme yhdistää osaamistamme teollisuuden kehitysprojekteista ja tehdassuunnittelusta laivasuunnitteluun, Elomaticin toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo kertoo.

Rautaheimo kertoo olevansa iloinen siitä, että toimisto pääsee rakentamaan Meyerin kanssa yhtä maailman tehokkainta Lean-periaatteita, eli tehokkuutta ja suunnitelmallisuutta korostavaa mallia soveltavaa telakkaa. Meyerin investointiohjelman johtaja Janne Luukkonen pitää hyvänä, että telakka saa Suomessa avukseen paikallisia ja asiantuntevia kumppaneita.


Meyer Turku ja Elomatic yhteistyöhön Turun telakan investointiohjelmassa
Aamuset


Turkulainen Elomatic toteuttamaan Turun telakan kehityshankkeita
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta meriteollisuus, Meyer Turku:

  • Kahden risteilijän kauppa vahvistettu 9.5.2017 - Royal Caribbean Cruises-varustamon kahden Icon-luokan risteilijän osto Meyer Turulta on varmistunut. Esisopimus tehtiin viime syksynä ja laivat ovat valmiita vuosina 2022 ja 2024. Meyer Turku työllistää tällä hetkellä 1600 henkilöä. Uusille työntekijöille on suuri tarve: Meyer Turku tulee rekrytoimaan vuoden 2018 loppuun mennessä noin 500 henkilöä. Myös verkostoyrityksiin tarvitaan paljon uusia työntekijöitä. Kahden ison risteilijän kauppa varmistui Turkuun – telakalla
  • Positiivinen rekrytointihaaste laivanrakennuksessa 28.4.2017 - Laivatilauksien toteuttamiseen tarvitaan jopa 5000 työntekijää. Meyer kouluttaa paljon väkeä omassa Laivanrakennusoppilaitoksessaan. Parhaillaan haussa ovat syksyllä alkavat laivalevyseppä-hitsaajan ja putki- ja koneasentajan rekrykoulutukset, jotka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Palvelujohtaja Jaana Hernelahti Varsinais-Suomen TE-toimistosta kertoo, että isoille rekrytoinneille on valtakunnallinen yhteistyöverkosto. Työvoimaa kaavitaan Eurooppaa myöten Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle lisäinvestointeja 17.2.2017 - Turun telakkaan investoidaan vuoteen 2019 mennessä yli 100 miljoonaa euroa, jotta tilaukset saadaan tehtyä. Luvassa on muun muassa uusi nosturi, hyttitehtaan laajennus ja teräsvarasto. Katettua laivanrakennushallia ei kuitenkaan suunnitelmissa ole. Turun telakan investoinnit kohoavat ainakin sataan miljoonaan euroon Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Meyer Turku palkittu Turun Kehittäjänä 17.11.2016 - Meyer Turku on palkittu vuoden Turun Kehittäjä -palkinnolla. Palkinnon jakaa Turun Nuorkauppakamari. Turun Kehittäjä -palkinto Meyerille Y-lehti Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle jälleen kahden risteilijän tilaus 11.10.2016 - Meyer Turku ja Royal Caribbean Cruises -varustamo ovat tehneet aiesopimuksen kahdesta risteilijästä, joiden toimitusvuodet ovat 2022 ja 2024. Tilauksen ansiosta telakka voi työllistää lisää ihmisiä. Viime kuussa Carnival Corporation tilasi telakalta kaksi risteilijää. Turun telakalle kaksi suurta laivatilausta Turun Sanomat Meyer Turku sai jälleen kaksi risteilijätilausta – Tilaajana Royal Caribbean Cruises Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka: