Matkailu- ja ravintola-alalle tulossa tuhansia uusia työpaikkoja

Matkailu- ja ravintola-alalle syntyy yli 4 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä, arvioi alan etujärjestö MaRa.

Pelkästään pääkaupunkiseudulle nousee 7-8 uutta hotellia, jotka työllistävät jopa 900 henkilöä. Ulkomaisten asiakkaiden määrä kasvaa erityisesti Aasiasta. Kotimaiset asiakkaat muodostavat kuitenkin perustan uusille hotelleille. Toimialan kasvu ja uusien työpaikkojen syntyminen edellyttävät ostovoiman kehitystä.

Ennusteen mukaan pikaruokaketjut lähes kaksinkertaistavat työpaikkojensa määrän noin 4 000:een. Myös muita ravintoloita syntyy nopeasti kasvukeskuksiin. Lisäksi uusia kauppakeskuksia ja teemapuistoja perustetaan ympäri Suomea. Nämä työllistävät varovaisen arvion mukaan 1 000-2 000 uutta työntekijää.


Matkailuun ja ravintoloihin syntymässä tuhansia työpaikkoja
Turun Sanomat


Kohta tärähtää: Yli 4 000 uutta työpaikkaa
Talouselämä


Hyviä uutisia matkailu- ja ravintola-alalle: Tuhansia uusia työpaikkoja
Mtv


Tuoreimmat artikkelit aiheesta majoitus- ja ravitsemisala: