Marimekko päätti yt-neuvottelut – ainakin 35 työpaikkaa katoaa

Design- ja tekstiiliyritys Marimekko on saanut päätökseen tammikuussa aloitetut yt-neuvottelut, joilla tähdättiin toiminnan tehostamiseen. Tehostaminen, uudelleenjärjestelyt sekä ulkoistaminen koskevat yhteensä enintään 55 työpaikkaa. Näistä vähintään 35 työtehtävää päättyy kokonaan. Arviolta noin 15 ihmiselle tarjotaan uutta työtehtävää. Lisäksi noin 5 työpaikkaa poistuu sisäisten järjestelyjen vuoksi.

Toteutettavan organisaatiomuutoksen vaikutukset heijastuvat myös ulkomaisiin tytäryhtiöihin ja johtavat paikallisesti siten joidenkin tehtävien osalta uudelleenjärjestelyihin. Marimekon mukaan irtisanottavat työntekijät ovat työskennelleet Helsingin Herttoniemessä, mutta yhtiö ei paljasta tarkemmin, missä tehtävissä. Herttoniemessä on Marimekon pääkonttori ja kangaspaino.


Marimekon yt:t: 35 työtehtävää päättyy
Turun Sanomat


Marimekon yt:t päätökseen, 35 irtisanotaan Helsingistä
Yle


Marimekko päätti yt-neuvottelut – ainakin 35 työpaikkaa katoaa
Taloussanomat


Marimekko vähentää 35 työntekijää, muutoksia myös yhtiön johdossa
Arvopaperi


Tuoreimmat artikkelit aiheesta yt-neuvottelut:

  • HKScan lopettaa Mellilän tuotantolaitoksen 20.4.2017 - HKScanin Mellilän tuotantolaitos lakkautetaan ja osa teurastamon toiminnoista siirretään Paimioon. Irtisanomisia pyritään välttämään tarjoamalla Mellilässä työskenteleville työtä muista HKScanin toimipaikoista. HKScanin Mellilän tuotantolaitos lopettaa Loimaan Lehti Tuoreimmat… Read more "HKScan lopettaa Mellilän tuotantolaitoksen"
  • MacGregor irtisanoo Kaarinasta 23.1.2017 - YT-neuvottelujen tuloksena MacGregor vähentää Kaarinasta 24 työntekijää. Vähennykset tehdään pääasiassa irtisanomalla. Maailmanlaajuisesti vähennys on 230 henkilötyövuotta. Yrityksen alaa on meriteollisuuden lastin- ja kuormankäsittely. MacGregor vähentää 24 Kaarinasta… Read more "MacGregor irtisanoo Kaarinasta"
  • TOK suunnittelee sulkevansa S-market Koivulan 10.1.2017 - Turun Osuuskauppa käynnistää yt-neuvottelut, joiden piirissä on koko S-market Koivulan henkilöstö. TOK suunnittelee kaupan sulkemista. S-market Koivula sulkemisuhan alla Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta yt-neuvottelut:
  • Nordic Soya irtisanoo 2.12.2016 - Uudessakaupungissa toimiva Nordic Soya Oy irtisanoo yt-neuvotteluiden seurauksena enintään 18 henkilöä. Neuvottelut koskivat koko henkilöstöä. Tammikuussa Nordic Soyassa aletaan kokeilla tuotantohenkilöstön osalta 12 tunnin päivittäistä työaikaa. Nordic… Read more "Nordic Soya irtisanoo"
  • Liviassa yt-neuvottelut 1.12.2016 - Ammattiopisto Liviassa alkavat jälleen yt-neuvottelut. Ammatillisen koulutuksen rahoitus on laskenut ja nyt tavoitellaan 300 000 euron henkilöstösäästöjä. Liviassa taas yt:t Kuntsari Tuoreimmat artikkelit aiheesta yt-neuvottelut: