Korkeakoulujen toinen yhteishakuaika alkamassa

Yhteishaku alkaa keskiviikkona 16. maaliskuuta ja päättyy keskiviikkona 6. huhtikuuta. Yhteishaku toteutetaan valtakunnallisessa opintopolku-portaalissa, jonka kautta hakija voi hakea kaikkiaan kuuteen eri hakukohteeseen yliopistoissa tai ammattikorkeakouluissa. Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa ja valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille heinäkuussa. Opiskelu alkaa syksyllä.

Turun yliopistolla on kevään yhteishaussa 47 hakukohdetta, joissa on kaikkiaan 1 826 aloituspaikkaa. Turun yliopistossa voi opiskella yli 130 oppiainetta seitsemässä tiedekunnassa. Tänä vuonna ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville on varattu kiintiöpaikkoja, joita on alasta riippuen 50–80 prosenttia aloituspaikoista.

Turun ammattikorkeakoulussa on kevään yhteishaussa tarjolla 60 eri koulutusta. Syksyllä alkaviin koulutuksiin on aloituspaikkoja kaiken kaikkiaan yli 2300. Haussa on mukana sekä AMK-tutkintoon että ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia.


Haku Turun yliopistoon aukeaa keskiviikkona
Aamuset


Turun ammattikorkeakoulussa tarjolla kevään yhteishaussa 60 koulutusta
Aamuset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta yhteishaku, korkeakoulu: