Tällaista on työ Karibian loistoristeilijällä kosmetologina

Niina Metsälä työskenteli kosmetologina yhdeksän kuukauden pestin Karibian-risteilijä Carnivalella. Hän lähtisi keikalle uudelleen ja kehottaa muitakin rohkeasti kokeilemaan.

Kaikkien kosmetologien osaaminen arvioitiin aluksi ja heidän työskentelytapansa yhdenmukaistettiin. Kullekin määrättiin oma erikoistumisalueensa. Myös ulkoiset kriteerit olivat tiukat.

– Työasu oli tarkoin määritelty sukkia myöden, hiusten piti olla aina donitsilla kiinni. Sitä parempi, jos hiuksiin oli tehty kampaus. Kokonaisuutta täydensi myös punainen huulipuna. Ilman sitä ei saanut työpaikalle tulla, Metsälä kertoo.

Vuosi oli työntäyteinen ja opettavainen. Vapaa-aikaa ei juuri ollut, sillä kosmetologien työpäivä alkoi kello 7.30 ja päättyi 21.30. Joka päivä, paitsi sunnuntaisin, jolloin kullakin oli seitsemän tunnin vapaa.  Palkkaus perustui provisioihin. Hän kannustaa kaikkia nuoria tarttumaan tilaisuuksiin lähteä katsomaan, kuinka asiat muualla tehdään.

– Osaa perusasiat ja luota itseesi. Huonommallakin kielitaidolla pärjää, jos osaa luoda yhteyden asiakkaaseen.


14 tunnin päiviä ja huulipunapakko – tällaista on työ Karibian loistoristeilijällä
Helsingin Uutiset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta kosmetologi, ammatti:

  • Ammattibarometri I/2017 julkaistu 31.3.2017 - Tuoreen ammattibarometrin mukaan Varsinais-Suomessa on pulaa esimerkiksi monista terveydenhuollon ammattilaisista, erityisopettajista ja rakennusalan työnjohtajista. Ammattibarometrin avulla voi tarkastella ammattien kehitysnäkymiä alueittain. Barometri perustuu työ- ja elinkeinotoimistojen näkemykseen. Ammattibarometri Tuoreimmat artikkelit aiheesta ammattibarometri
  • Ammattibarometri II/2016 julkaistu 27.9.2016 - Ammattibarometrin avulla voi tarkastella ammattien kehitysnäkymiä alueittain. Barometri perustuu työ- ja elinkeinotoimistojen näkemykseen. Tuoreen ammattibarometrin mukaan Varsinais-Suomessa on pulaa esimerkiksi erityisopettajista, hammaslääkäreistä ja rakennusalan työnjohtajista. Ammattibarometri Tuoreimmat artikkelit aiheesta ammattibarometri
  • Tällaista on työ Karibian loistoristeilijällä kosmetologina 14.3.2016 - Niina Metsälä työskenteli kosmetologina Karibialla loistoristeilijällä. Hän lähtisi keikalle uudelleen ja kehottaa muitakin rohkeasti kokeilemaan.
  • ForeAmmatti auttaa – Koulutuksesta ja ammatinvalinnasta kohti työtä ja ammattia 7.7.2015 - Mikä oli lempiammattisi pienenä? Eläinlääkäri, sairaanhoitaja, rallikuski vai poliisi? Entä nyt?
  • Nämä 3 ammattiryhmää saivat eniten töitä 6.11.2014 - Tilastokeskuksen torstaina julkistaman työssäkäyntitilaston mukaan vuonna 2012 työmarkkinoille tuli noin 196 600 uutta työllistä. Opiskelijoita palkattiin eniten, noin 90 100 henkilöä. Työttömiä työllistyi noin 63 200 henkilöltä.