Palkkatukea kevään jälkeen vain yrityksille

Valtion talousarviossa on tälle vuodelle huomattavasti vähemmän määrärahoja työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin kuin viime vuonna. Myös palkkatukirahoja on jouduttu vähentämään ja suuntaamaan osittain uudelleen. Varsinais-Suomen TE-toimisto arvioi, että yhdistyksille voidaan myöntää palkkatukea enää maaliskuun ajan ja kunnille huhtikuun ajan. Sen jälkeen palkkatukea voidaan käyttää, mikäli työnantaja on yritys. Myös starttipäätöksiä voidaan tehdä. Palkkatuen avulla voidaan edelleen työllistää muun muassa pitkäaikaistyöttömiä.

Tammikuussa työllistyi 1 200 henkilöä palkkatuen avulla. TE-hallinnon rahoittamien palvelujen piirissä oli 10 000 työnhakijaa. Päätöksiä on tehty ripeään tahtiin alkuvuodesta, enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

– Nyt raha ei kokonaan lopu. Työllistämistä yrityksiin jatketaan kesän yli ainakin alkusyksyyn asti, arvioi Varsinais-Suomen TE-toimiston johtaja Kjell Henricsson.

Määrärahoja suunnataan erityisesti yrittäjyyden tukemiseen, ammattikoulutettujen alle 30-vuotiaiden nuorten työllistämiseen yrityksiin ja pitkään työttömänä olleisiin.


Palkkatukea kevään jälkeen vain yrityksille
Aamuset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta palkkatuki, TE-toimisto:

  • Ammattibarometri I/2017 julkaistu 31.3.2017 - Tuoreen ammattibarometrin mukaan Varsinais-Suomessa on pulaa esimerkiksi monista terveydenhuollon ammattilaisista, erityisopettajista ja rakennusalan työnjohtajista. Ammattibarometrin avulla voi tarkastella ammattien kehitysnäkymiä alueittain. Barometri perustuu työ- ja elinkeinotoimistojen näkemykseen. Ammattibarometri Tuoreimmat artikkelit aiheesta ammattibarometri
  • Verkostosta apua autotehtaan maanlaajuiseen rekrytointiin 7.12.2016 - Valmet Automotive ja TE-toimistot tekevät yhteistyötä autotehtaan rekrytointeihin liittyen. TE-toimistoilla on nyt maanlaajuinen yhdyshenkilöverkosto, jossa tieto rekrytoinneista saadaan kulkemaan nopeasti. Valmet Automotive ja TE-toimistot perustivat rekrytointiverkoston Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta autotehdas:
  • Osaamiskartoitus rakennusalan työnhakijoille 23.11.2016 - Varsinais-Suomen TE-toimisto ja Turun Aikuiskoulutuskeskus kartoittavat alueen rakennusalan työnhakijoiden osaamista. Kuusi päivää kestävän kartoituksen aikana voi suorittaa työturvallisuus- ja tulityökortit. Kartoitukset alkavat marras- ja joulukuun vaihteessa. Rakennusalan työnhakijat osaamiskartoitukseen Varsinais-Suomessa Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta rakennusala
  • Työttömyysetuuden vastikkeellisuus on lisääntymässä 18.4.2016 - Työttömyysturvaa olisi tulevaisuudessa mahdollista käyttää työllistymisen edistämiseen eli starttirahan, palkkatuen ja liikkuvuusavustuksen rahoittamiseen. Lisäksi työttömyysturvaan esitetään muutoksia, joiden tavoitteena on kannustaa aktiiviseen työn hakemiseen.
  • TE-palvelujen ja työnantajien yhteistyötä tiivistetään 4.4.2016 - TE-toimistot vierailevat yrityksissä huhtikuun alkupuolella. Yrityskäynneillä on tavoitteena löytää esimerkiksi piilotyöpaikkoja.