Palkkatukea kevään jälkeen vain yrityksille

Valtion talousarviossa on tälle vuodelle huomattavasti vähemmän määrärahoja työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin kuin viime vuonna. Myös palkkatukirahoja on jouduttu vähentämään ja suuntaamaan osittain uudelleen. Varsinais-Suomen TE-toimisto arvioi, että yhdistyksille voidaan myöntää palkkatukea enää maaliskuun ajan ja kunnille huhtikuun ajan. Sen jälkeen palkkatukea voidaan käyttää, mikäli työnantaja on yritys. Myös starttipäätöksiä voidaan tehdä. Palkkatuen avulla voidaan edelleen työllistää muun muassa pitkäaikaistyöttömiä.

Tammikuussa työllistyi 1 200 henkilöä palkkatuen avulla. TE-hallinnon rahoittamien palvelujen piirissä oli 10 000 työnhakijaa. Päätöksiä on tehty ripeään tahtiin alkuvuodesta, enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

– Nyt raha ei kokonaan lopu. Työllistämistä yrityksiin jatketaan kesän yli ainakin alkusyksyyn asti, arvioi Varsinais-Suomen TE-toimiston johtaja Kjell Henricsson.

Määrärahoja suunnataan erityisesti yrittäjyyden tukemiseen, ammattikoulutettujen alle 30-vuotiaiden nuorten työllistämiseen yrityksiin ja pitkään työttömänä olleisiin.


Palkkatukea kevään jälkeen vain yrityksille
Aamuset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta palkkatuki, TE-toimisto: