Sovitellun työttömyyspäivärahan maksua yritetään nopeuttaa sähköisellä tiedonsiirrolla

Jos työtön työnhakija ottaa vastaan määräaikaisia töitä, hänelle maksetaan soviteltua ansiopäivärahaa, mikäli työttömyys jatkuu määräaikaisen työn jälkeen. Rahaa ei kuitenkaan voida maksaa ennen kuin työntekijä on toimittanut palkkalaskelman työttömyyskassaan.

Yleinen työttömyyskassa YTK ja henkilöstöpalveluyritys Opteam aloittavat kokeilun, jossa pyritään nopeuttamaan sovitellun ansiopäivärahan maksamista siirtämällä palkkatiedot sähköisesti työttömyyskassaan. YTK:n mukaan työttömyyspäivärahojen maksamisen viivästyminen on estänyt työttömiä työnhakijoita ottamasta vastaan muuta kuin pysyvää, pitkäaikaista työtä.

Opteamin ja Yleisen Työttömyyskassan YTK:n yhteisessä tiedotteessa muistutetaan, että työttömyysturvalaissa on määritelty 300 euron suojaosa. Työtön voi ansaita 300 euroa kuussa ilman, että työttömyysturva pienenee.


Sovitellun työttömyyspäivärahan maksua yritetään nopeuttaa sähköisellä tiedonsiirrolla
Verkkouutiset


Yritys väittää: ”Työttömillä harhakäsitys – Suojaosa 300 €/kk, ison osan kannattaa ottaa töitä”
Uusi Suomi


Tuoreimmat artikkelit aiheesta ansio-päiväraha, työttömyys: