Monilla Varsinais-Suomen yrityksillä edessä omistajanvaihdos

Varsinais-Suomen Yrittäjien arvion mukaan noin 6 500 maakunnan yrityksellä on seuraavan kymmenen vuoden aikana edessään omistajanvaihdos. Selvityksen mukaan vajaat 40 prosenttia maakunnan yli 55-vuotiaista yrittäjistä suunnittelee luopuvansa liiketoiminnastaan vuoteen 2017 mennessä ja 2/3 ennen vuotta 2020.

Omistajanvaihdos pitkittyy usein kahdesta syystä: yrittäjä ei lähde tekemään omistajanvaihdosta ajoissa, vaan yritystoiminta alkaa vähitellen hiipua. Yrityksen arvo alkaa laskea, mutta omistaja arvioi sen yhä yläkanttiin. Lisäksi on kohtaanto-ongelma, miten myyjät ja ostajat löytävät toisensa.

Noin 130 yrittäjää kokoontuu tänään Turun AMK:n tiloihin Varsinais-Suomen Yrittäjien, Turun Seudun Osuuspankin, Finnveran ja KPMG:n järjestämään Omistajanvaihdostreffit-tapahtumaan. Tapahtuman yhtenä tarkoituksena on tukea potentiaalisten ostajien ja yritystoimintansa myyntiä suunnittelevien kohtaamista.


Varsinais-Suomessa 6 500 yrityksellä on edessä omistajanvaihdos
Turun Sanomat


Mullistus käynnissä: Tuhansille yrityksille etsitään jatkajaa
Turkulainen


Monilla Varsinais-Suomen yrityksillä edessä omistajanvaihdos
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta yrittäjyys:

  • Turun seutu merkittävä start up -keskittymä 18.7.2017 - Turun seudulla toimii toistakymmentä start up -palveluita tuottavaa yritystä ja yhteisöä, kuten SparkUp, Boost Turku ja Klopal Startup Studio. Lisäksi Turussa järjestetään Suomen suurimpiin kuuluva startup-tapahtuma The Shift. Turussa ja Salossa on saanut alkunsa jo yli 300 startupia ja uusien yritysten määrä kasvaa joka vuosi. Turun seudun korkeakoulujen ansiosta täällä on paljon teknistä osaamista, ja pätevistä työntekijöistä on vähemmän kilpailua
  • Uusien yritysten määrä nousussa 25.4.2017 - Vuoden 2016 viimeisellä vuosineljänneksellä uusien yritysten määrä nousi Tilastokeskuksen mukaan kaksi prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. 5 987 uutta yritystä aloitti toimintansa vuoden 2016 viimeisellä vuosineljänneksellä ja näistä 530 Varsinais-Suomessa. Uusia yrityksiä aloitti eniten ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, kaupan ja rakentamisen toimialoilla. Uusien yritysten perustaminen kääntyi nousuun Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta yritykset:
  • Mikko Hietala Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 6.4.2017 - Leipomo-konditoria MBakeryn Mikko Hietala on valittu Varsinais-Suomen Vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Valtakunnallisen loppukilpailun voittaja selviää toukokuussa. MBakery on perustettu vuonna 2012 ja se työllistää 42 henkilöä. MBakeryn Hietala on Vuoden nuori yrittäjä 2017 Y-lehti Tuoreimmat artikkelit aiheesta yrittäjyys:
  • Elinkeinopalvelut osaksi Turku Science Park Oy:tä 4.7.2016 - Heinäkuun alusta alkaen Turun Seudun Kehittämiskeskuksen toiminnot ja henkilöstö ovat osa Turku Science Park Oy:tä, joka nyt vastaa Kaarinan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Raision, Ruskon, Sauvon ja Turun yritys- ja yrittäjyyspalveluista. Turun seudun kuntien elinkeinopalveluista vastaa nyt Turku Science Park Oy Varsinais-Suomen Yrittäjä Elinkeinopalvelut Science Parkille Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta yrittäjyys:
  • Uusi rahoitusmalli yrityksille 2.6.2016 - Finnveran alkutakaus on tarkoitettu aloittaville ja enintään kolme vuotta vanhoille yrityksille.