Monilla Varsinais-Suomen yrityksillä edessä omistajanvaihdos

Varsinais-Suomen Yrittäjien arvion mukaan noin 6 500 maakunnan yrityksellä on seuraavan kymmenen vuoden aikana edessään omistajanvaihdos. Selvityksen mukaan vajaat 40 prosenttia maakunnan yli 55-vuotiaista yrittäjistä suunnittelee luopuvansa liiketoiminnastaan vuoteen 2017 mennessä ja 2/3 ennen vuotta 2020.

Omistajanvaihdos pitkittyy usein kahdesta syystä: yrittäjä ei lähde tekemään omistajanvaihdosta ajoissa, vaan yritystoiminta alkaa vähitellen hiipua. Yrityksen arvo alkaa laskea, mutta omistaja arvioi sen yhä yläkanttiin. Lisäksi on kohtaanto-ongelma, miten myyjät ja ostajat löytävät toisensa.

Noin 130 yrittäjää kokoontuu tänään Turun AMK:n tiloihin Varsinais-Suomen Yrittäjien, Turun Seudun Osuuspankin, Finnveran ja KPMG:n järjestämään Omistajanvaihdostreffit-tapahtumaan. Tapahtuman yhtenä tarkoituksena on tukea potentiaalisten ostajien ja yritystoimintansa myyntiä suunnittelevien kohtaamista.


Varsinais-Suomessa 6 500 yrityksellä on edessä omistajanvaihdos
Turun Sanomat


Mullistus käynnissä: Tuhansille yrityksille etsitään jatkajaa
Turkulainen


Monilla Varsinais-Suomen yrityksillä edessä omistajanvaihdos
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta yrittäjyys: