Työpaikka löytyi yllättävällä tavalla

Yli vuosi sitten Saloon perustetussa Nordean asiakaspalvelukeskuksessa on noin 70 työntekijää. Valtaosa työntekijöistä on kaupallisen koulutuksen saaneita, mutta joukossa on myös esimerkiksi ravintola-alalta tulevia. Palvelua saa puhelimitse ja myös chat-palveluna. Pankkiasiointi verkon kautta kasvaa koko ajan. Henkilökuntaa perehdytetään monipuolisesti ja toimintaa muokataan asiakkaiden toiveiden mukaan.

-Tavoitteena on, että yksi ihminen voi vastata mahdollisimman moneen kysymykseen, osastonjohtaja Juha Aitos kertoo.

Tomi Himberg pääsi ensin vuorotteluvapaasijaiseksi asiakaspalvelukeskukseen ja nyt hänet vakinaistetaan. Työpaikka löytyi Te-toimiston CV-netin avulla. Hän oli hakenut kaikenlaisia töitä valmistumisensa jälkeen, mutta oli yllättynyt, että työnantaja voi ottaa häneen yhteyttä työvoimahallinnon kautta.

-Kaikki hakijat eivät ole jättäneet cv:tä, mutta hänellä oli tiedot kunnossa, Aitos sanoo.


Lue koko uutinen painetusta lehdestä: Salon Seudun Sanomat 23.2.2016


Tuoreimmat artikkelit aiheesta pankkiala, cv-netti:

  • Työpaikka löytyi yllättävällä tavalla 23.2.2016 - Nordean asiakaspalvelukeskukseen palkataan enää harvakseltaan uusia. Työntekijöitä tarvitaan esimerkiksi silloin kun joku jää perhevapaalle tai vuorotteluvapaalle. Nordea hyödyntää rekrytoinnissa työvoimahallinnon cv-nettiä.
  • Aktia Pankki irtisanoo 55 ihmistä 9.2.2016 - Aktia tehostaa, säästää ja vastaa digitalisaation tuomiin haasteisiin vähentämällä 55 työntekijää.
  • Aktia aloittaa yt-neuvottelut – 60 työpaikkaa uhattuna 12.1.2016 - Aktia-pankki aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat sen myyntiorganisaatiota. Irtisanominen uhkaa 60:tä työntekijää.
  • S-Pankki irtisanoo 44 työntekijää 16.12.2015 - S-Pankki on saanut päätökseen lokakuun lopussa aloitetut yt-neuvottelut, joiden taustalla olivat kulusäästöt, organisaatiouudistus sekä liike- ja kehitystoiminnan tehostaminen.
  • S-pankki karsii jopa 80 työpaikkaa 29.10.2015 - S-Pankki aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 80 työntekijän irtisanomiseen. Pankki perustelee tavoitteenaan olevan organisaation uudistaminen, jotta "toiminta tukisi digitaalista muutosta".