SAK avaa maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan

SAK neuvoo maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä työelämän kysymyksissä maaliskuusta alkaen. Lakimies antaa työsuhteiseen liittyviä neuvoja puhelimitse ja sähköpostitse, myöhemmin myös asiakaspalvelupisteessä. Lisäksi hän välittää työelämätietoa maahanmuuttajajärjestöille sekä kouluttaa ammattiliittoja ja työpaikkojen luottamusmiehiä maahanmuuttoasioissa.

– Tämä on ensimmäinen ulkomaalaistaustaisille työntekijöille tarkoitettu matalan kynnyksen neuvontapalvelu, joka tarjoaa maksuttomia lainopillisia työelämäneuvoja, sanoo SAK:n maahanmuuttoasioiden asiantuntija Eve Kyntäjä tiedotteessa.

Kyntäjän mukaan erilaisesta kulttuurista tulevilla ja vailla kielitaitoa olevilla työntekijöillä on suurempi riski joutua työelämässä ongelmiin kuin kantasuomalaisilla. SAK:n neuvontapalvelu on osa Töissä Suomessa -yhteishanketta, jonka tarkoituksena on kehittää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistäviä neuvontapalveluita.


SAK aloittaa maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan
Turun Sanomat


Maahanmuuttajat saavat oman työsuhdeneuvojan
Talouselämä


SAK alkaa antaa maksutonta työlakineuvontaa maahanmuuttajille
Verkkouutiset


SAK avaa maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan
SAK


Tuoreimmat artikkelit aiheesta maahanmuuttajat, työsuhdetieto: