Avoimia työpaikkoja vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä enemmän kuin vuosi sitten

Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tutkimuksen mukaan vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä 21 900, joka on 11 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.  Koko vuonna 2015 avoimia työpaikkoja oli keskimäärin 28 900, joka on suunnilleen sama määrä kuin edellisen vuoden 28 500.

Vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä avoimista työpaikoista 71 prosenttia oli yksityisten yritysten omistamien toimipaikkojen tarjoamia, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 75 prosenttia. Toimipaikan toimialan mukaan tarkasteltuna avoimet työpaikat lisääntyivät eniten toimialaryhmässä teollisuus, kaivostoiminta ja muu teollinen toiminta.

Työnantajien oman arvion mukaan avoimista työpaikoista 45 prosenttia oli viimeisellä vuosineljänneksellä vaikeasti täytettäviä, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 42 prosenttia. Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli paljon esimerkiksi kaupan alan toimipaikoissa myyntitehtäviin sekä informaatio ja viestintä -toimialan toimipaikoissa tietotekniikan asiantuntijatehtäviin.


Vaikeasti täytettävien avoimien työpaikkojen määrä kasvussa
Kauppalehti


Erikoinen ilmiö työttömyys-Suomessa: Avoimien työpaikkojen määrä +11%
Talouselämä


Avoimia työpaikkoja vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä enemmän kuin vuosi sitten
Tilastokeskus


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus, työpaikat: