Digitaalisuudella Cleantech Kasvuun -tapahtuma Salossa

Digitaalisuudella Cleantech Kasvuun -tapahtuman järjestivät viime viikolla Salon Astrum-keskuksessa alueen teknologia-alan osaajien Smartsalo-verkosto, Tekes, Team Finland ja Salon kaupunki.

Noin tuhat ihmistä jäi ilman töitä, kun Microsoft lakkautti Salon tuotekehitysyksikön viime kesänä. Tilanne on Salossa kiperä. Työttömyys nousi joulukuussa 18,3 prosenttiin eli työttömänä oli lähes 4 600 henkeä.

Salossa esittäytyi viime viikolla kahdeksan startup-yritystä, jotka ovat saaneet alkunsa Microsoftin Wave-koulutuksista. Yrittäjyyskoulutukset jatkuvat yhä, joten syntyvien yritysten määrää ei vielä tiedetä.


Suru vaihtui startup-kuhinaan Salossa
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta IT-ala, startup:

  • Turun seutu merkittävä start up -keskittymä 18.7.2017 - Turun seudulla toimii toistakymmentä start up -palveluita tuottavaa yritystä ja yhteisöä, kuten SparkUp, Boost Turku ja Klopal Startup Studio. Lisäksi Turussa järjestetään Suomen suurimpiin kuuluva startup-tapahtuma The Shift. Turussa ja Salossa on saanut alkunsa jo yli 300 startupia ja uusien yritysten määrä kasvaa joka vuosi. Turun seudun korkeakoulujen ansiosta täällä on paljon teknistä osaamista, ja pätevistä työntekijöistä on vähemmän kilpailua
  • Microsoftilta viime syksynä irtisanotuista puolet työllistynyt uudestaan 27.5.2016 - Jopa puolet Microsoftin Espoon, Salon ja Tampereen yksiköistä viime vuonna irtisanotuista henkilöistä on työllistynyt uudestaan. Keskiviikkona pamahti käyntiin uusi neuvottelukierros, kun yhtiö ilmoitti irtisanovansa 1 350 työntekijää.
  • Microsoftin irtisanomiset iskevät Saloonkin 25.5.2016 - Microsoftin tänään aloittamat yt-neuvottelut koskevat myös miltei 300 entistä Salon toimipisteen työntekijää. Saloon parhaillaan rakentuva teollisen internetin osaamiskeskittymä tarvitsee lisää osaajia ja voi mahdollisesti tarjota työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia kaupunginjohtajan mukaan.
  • Suomalaisten kiinnostus Virossa työskentelyyyn kasvanut 16.5.2016 - Kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta sanoi, että voisi harkita Virossa asumista tai työskentelyä. It-alan ammattilaiset suhtautuivat muita suopeammin ajatukseen Virossa työskentelystä.
  • Työttömyyden kasvu pysähtynyt it-alalla 18.4.2016 - Informaatioteknologia-alan työttömyyden kasvuvauhti on pysähtynyt ja kääntynyt joillakin paikkakunnilla jopa selkeään laskuun.