Yksityisetsivän työ on arkista puurtamista

Useimmille meistä yksityisetsivän työ on tullut tutuksi TV-sarjojen luoman värikkään mielikuvan kautta. Työ on kuitenkin sarjojen luomaa kuvaa arkisempaa. Yksityisetsivän tavanomaisiin toimeksiantoihin kuuluvat uskottomuusepäilyt, väärinkäytös- ja epärehellisyystutkinnat, vahingontekojen selvittäminen sekä kadonneiden henkilöiden etsintä. Yksityistä tutkintaa tehdään yrityksille ja yksityishenkilöille.

Suomessa on noin 30 yksityisetsiväpalveluja tarjoavaa toimistoa. Etsivätoimistojen toimintaa säätelee laki yksityistä turvallisuuspalveluista. Ammatissa toimiminen edellyttää yleensä voimassa olevaa vartijakorttia.


Pettämistä, perheväkivaltaa ja kadonneiden etsintää – Yksityisetsivän työ on arkista puurtamista
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta turvallisuusala: