Toimeentulotuen hakeminen siirtyy Kelaan

Perustoimeentulotuen myöntäminen ja maksaminen siirtyvät kunnilta Kelan tehtäväksi vuoden 2017 alussa. Kela ratkaisee oikeuden perustoimeentulotukeen ja toimittaa täydentävää ja ehkäisevää tukea koskevat hakemukset kuntaan. Säästöä henkilöstö-, hallinto- ja maksuliikennekustannuksista arvioidaan syntyvän kunnille yhteensä noin 69 miljoonaa euroa vuodessa. Kelan toimintakuluiksi arvioidaan noin 37 miljoonaa euroa.

Osa työstä hoidetaan Kelan nykyisen henkilöstön voimin, mutta lisävahvistusta tarvitaan muun muassa kuntien osaajien joukoista. Nämä rekrytoinnit käynnistyvät huhtikuussa. Kaiken kaikkiaan Kelassa on arvioitu, että toimeentulotukitehtäviin tarvitaan 650 henkilöä.


Kelan tiskiltä haetaan perustoimeentulotukea ensi vuoden alusta
Turun Sanomat


Toimeentulotuen hakeminen siirtyy yhdelle luukulle Kelaan
Aamuset


Ensi vuonna muuttuu yli 250 000 kotitalouden perustoimeentulotukiasiakkuus – Yhden luukun periaate käyttöön
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Kela: