Vuorotteluvapaan kiristyminen ruuhkauttaa TE-toimistoja – erityisesti hoitajat hakivat vapaata

Vuorotteluvapaan ehtoja kiristettiin vuodenvaihteessa, esimerkiksi nyt edellytetään jopa 20 vuoden työhistoriaa. Vuorotteluvapaa-anomukset ovat ruuhkautuneet useissa TE-toimistoissa. Vanhoilla ehdoilla vapaan saa, jos on jättänyt hakemuksen ennen vuodenvaihdetta ja vapaa alkaa ennen huhtikuuta.

Tiukemmista ehdoista johtuen anomuksia tuli vuodenvaihteessa moninkertainen määrä aiempaan verrattuna ja käsittely on ruuhkautunut. Viimeisen kahden vuoden aikana vuorotteluvapaa on ollut suosituinta tietyissä ammattiryhmissä: Lähihoitaja, sairaanhoitaja ja opettaja.


Vuorotteluvapaan kiristyminen ruuhkauttaa TE-toimistoja – erityisesti hoitajat hakivat vapaata
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta vuorotteluvapaa: