TE-toimistojen puhelinpalvelut yhteisiksi vuoden 2016 loppuun mennessä

Etelä-Savon, Lapin ja Varsinais-Suomen TE-toimistot sekä Työlinja käynnistävät helmikuun alussa kokeilun, jossa alueiden asiakkaat saavat henkilökohtaiseen asiointiinsa liittyviä TE-palveluja toimistojen yhteisestä puhelinpalvelusta. Suomenkielellä asioivia asiakkaita palvellaan entisissä palvelunumeroissa. Ruotsinkielisille asiakkaille avataan uusi palvelunumero, josta palvellaan omalla äidinkielellä. TE-toimistojen yhteinen puhelinpalvelu tullaan laajentamaan koko maata kattavaksi vielä kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Puhelinpalvelujen yhtenäistämisen taustalla on TE-palvelujen kehittäminen monikanavaisiksi sekä entistä yhtenäisemmäksi turvaten asiakkaille tasavertaiset palvelut asiointipaikkakunnasta riippumatta. Myös verkkopalveluja sähköisine asiointipalveluineen tullaan kehittämään entistä käyttäjäystävällisemmiksi.


TE-toimistoille yhteinen puhelinpalvelu vuoden loppuun mennessä
Aamuset


TE-toimistojen puhelinpalvelut yhteisiksi vuoden 2016 loppuun mennessä
Te-palvelut


Tuoreimmat artikkelit aiheesta TE-toimisto:

  • Ammattibarometri I/2017 julkaistu 31.3.2017 - Tuoreen ammattibarometrin mukaan Varsinais-Suomessa on pulaa esimerkiksi monista terveydenhuollon ammattilaisista, erityisopettajista ja rakennusalan työnjohtajista. Ammattibarometrin avulla voi tarkastella ammattien kehitysnäkymiä alueittain. Barometri perustuu työ- ja elinkeinotoimistojen näkemykseen. Ammattibarometri Tuoreimmat artikkelit aiheesta ammattibarometri
  • Verkostosta apua autotehtaan maanlaajuiseen rekrytointiin 7.12.2016 - Valmet Automotive ja TE-toimistot tekevät yhteistyötä autotehtaan rekrytointeihin liittyen. TE-toimistoilla on nyt maanlaajuinen yhdyshenkilöverkosto, jossa tieto rekrytoinneista saadaan kulkemaan nopeasti. Valmet Automotive ja TE-toimistot perustivat rekrytointiverkoston Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta autotehdas:
  • Osaamiskartoitus rakennusalan työnhakijoille 23.11.2016 - Varsinais-Suomen TE-toimisto ja Turun Aikuiskoulutuskeskus kartoittavat alueen rakennusalan työnhakijoiden osaamista. Kuusi päivää kestävän kartoituksen aikana voi suorittaa työturvallisuus- ja tulityökortit. Kartoitukset alkavat marras- ja joulukuun vaihteessa. Rakennusalan työnhakijat osaamiskartoitukseen Varsinais-Suomessa Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta rakennusala
  • TE-palvelujen ja työnantajien yhteistyötä tiivistetään 4.4.2016 - TE-toimistot vierailevat yrityksissä huhtikuun alkupuolella. Yrityskäynneillä on tavoitteena löytää esimerkiksi piilotyöpaikkoja.
  • Palkkatukea kevään jälkeen vain yrityksille 7.3.2016 - Yhdistyksille ei voida myöntää palkkatukea kuin maaliskuuksi, kunnille vain huhtikuun loppuun. Valtion talousarviossa on työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin Varsinais-Suomessa rahaa noin kymmenen miljoonaa euroa vähemmän kuin viime vuonna.