TE-toimistojen puhelinpalvelut yhteisiksi vuoden 2016 loppuun mennessä

Etelä-Savon, Lapin ja Varsinais-Suomen TE-toimistot sekä Työlinja käynnistävät helmikuun alussa kokeilun, jossa alueiden asiakkaat saavat henkilökohtaiseen asiointiinsa liittyviä TE-palveluja toimistojen yhteisestä puhelinpalvelusta. Suomenkielellä asioivia asiakkaita palvellaan entisissä palvelunumeroissa. Ruotsinkielisille asiakkaille avataan uusi palvelunumero, josta palvellaan omalla äidinkielellä. TE-toimistojen yhteinen puhelinpalvelu tullaan laajentamaan koko maata kattavaksi vielä kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Puhelinpalvelujen yhtenäistämisen taustalla on TE-palvelujen kehittäminen monikanavaisiksi sekä entistä yhtenäisemmäksi turvaten asiakkaille tasavertaiset palvelut asiointipaikkakunnasta riippumatta. Myös verkkopalveluja sähköisine asiointipalveluineen tullaan kehittämään entistä käyttäjäystävällisemmiksi.


TE-toimistoille yhteinen puhelinpalvelu vuoden loppuun mennessä
Aamuset


TE-toimistojen puhelinpalvelut yhteisiksi vuoden 2016 loppuun mennessä
Te-palvelut


Tuoreimmat artikkelit aiheesta TE-toimisto: