Turun kesätyöpaikkoja ei enää arvota

Turun kaupungin kesätyöpaikkoihin on tänä vuonna avoin haku arvonnan sijaan. Kaupunki päätti uudistaa 16–18-vuotiaiden nuorten kesätyönhaun nuorten omien toiveiden pohjalta.

Nuoret eivät voi hakea suoraan johonkin toimipisteeseen, vaan heidän tulee hakea toimialoittain ja tehtäväkuvausten perusteella tietyntyyppistä työtä. Suurin osa hakuun tulevista paikoista on avustavissa tehtävissä hyvinvointitoimialalla, esimerkiksi vanhuspalveluissa. Paljon paikkoja aukeaa myös lapsi- ja nuorisotyön parissa, matkailualan tehtävissä sekä liikunta-, kirjasto- ja museopalveluissa. Työpaikkoja on tarjolla noin kolmellesadalle nuorelle.

Haku töihin on käynnissä 8.–18. helmikuuta. Nuorten kesätyösuhteissa on 85 prosentin työaika. Pestit ovat aiempaan tapaan yhden kuukauden mittaisia ja ajoittuvat pääosin aikavälille 6. kesäkuuta–5. elokuuta. Paikkoja voivat hakea 1.6.1998–31.5.2000 syntyneet turkulaiset nuoret. Vuonna 2015 kaupungin kesätyöpaikan saaneet eivät voi hakea.


Turun kesätyöpaikkoja ei enää arvota
Turun Sanomat


Turun kaupungin kesätyöpaikkoihin avoin haku, mutta ei arvontaa
Aamuset


Turku ei enää arvo nuorten kesätyöpaikkoja
Turkulainen


Kesätyöt
Turun kaupunki


Tuoreimmat artikkelit aiheesta kesätyö, nuoret: