Turkulainen Biotie myydään Yhdysvaltoihin

Yhdysvaltalainen biotekniikkayritys Acorda Therapeutics aikoo ostaa suomalaisen lääkekehitysyhtiö Biotie Therapiesin. Kauppahinta on noin 320 miljoonaa euroa. Acorda on bioteknologiayritys, joka keskittyy kehittämään lääkkeitä, jotka parantavat neurologisista sairauksista kärsivien ihmisten elämää. Biotie on erikoistunut lääkekehitysyhtiö, joka kehittää tuotteita erityisesti rappeuttaviin hermosairauksiin ja psykiatrisiin häiriöihin.

Biotie sijaitsee Turussa, Suomessa, ja sillä on tytäryhtiö South San Franciscossa, Kaliforniassa. Biotien Turun-toimipisteen kohtaloa harkitaan erikseen myöhemmin. South San Franciscossa toiminta jatkuu kokonaisuudessaan.


Taas lähti suomalaisfirma: Biotie myydään USA:han – Turun toiminnan tulevaisuus epäselvä
Talouselämä


Turkulainen Biotie myydään Yhdysvaltoihin
Yle


Biotie Therapiesista ostotarjous, menossa amerikkalaisyhtiölle
Kauppalehti


Acorda ostaa Biotien
Aamuset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta lääketeollisuus: