Tunnin juna -hanke helpottaisi Etelä-Suomen työvoiman liikkuvuutta

Liikenneviraston selvitykset suosittavat uuden nopean Espoo-Lohja-Salo -yhteyden rakentamista ja rantaradan kehittämistä lähijunaliikenteen kysynnän tarpeisiin.

Liikenneviraston mukaan uusi ratayhteys voisi parhaimmillaan tarjota alueen asukkaille 45 minuuttia nopeamman yhteyden Helsingistä Turkuun. Nopeat liikenneyhteydet helpottavat Etelä-Suomen työvoiman liikkuvuutta ja saatavuutta. Matka-ajan merkittävä lyhentyminen sitoisi alueita entistä tiiviimmäksi yhteiseksi talous- ja työssäkäyntialueeksi, mikä loisi selkeää etua alueen yritystoiminnalle, näkee virasto.

Liikennevirasto selvitti ratayhteyden kehittämisvaihtoehtoja liikenne- ja viestintäministeriön pyynnöstä. Selvitys tehtiin yhteistyössä alueen kaupunkien ja kuntien, maakuntaliittojen, ELY-keskusten ja elinkeinoelämän kanssa.


Junalla Helsingistä Turkuun tunnissa? Näin se vaikuttaisi
Talouselämä


Liikennevirasto väläyttää vihreää Tunnin juna -hankkeelle
Yle


Kupittaan ja Pasilan väli taittuisi tunnissa
Verkkouutiset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta autoteollisuus:

  • Autotehtaalle noin 450 hakijaa 2.8.2016 - Uudenkaupungin autotehtaan rekrytointikoulutukseen haki noin 450 henkilöä. Valintaprosessi päättyy elokuun puolessa välissä. Koulutuksen kautta työllistytään Valmet Automotivelle hitsaamoon, maalaamoon ja kokoonpanoon. Uudenkaupungin autotehtaan avoimia työpaikkoja haki 450 henkilöä Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta autoala:
  • Valmet Automotive jatkaa A-sarjan valmistusta vuonna 2017 22.4.2016 - Valmet Automotive sai hyviä uutisia, kun Daimler kertoi jatkavansa suositun Mercedes Benzin A-sarjan valmistusta Suomessa.
  • Pilkington palkkaa kymmeniä Laitilan tehtaalle 31.3.2016 - Ajoneuvojen laseja valmistava Pilkingtonin Laitilan tehdas on palkannut alkuvuoden aikana yli 20 uutta työntekijää. Määrä saattaa yhtiön mukaan kasvaa kevään mittaan lähes kolmeenkymmeneen.
  • Mercedes-Benz jatkaa Uudenkaupungin autotehtaalla 26.11.2015 - Valmet Automotive ja Mercedes-Benz kertovat, että GLC-mallin valmistus alkaa Uudenkaupungin autotehtaalla alkuvuodesta 2017.
  • Stera Technologiesin robottiasema tuo töitä kymmenille 16.4.2015 - Suomalainen mekaniikan ja elektromekaniikan sopimusvalmistaja Stera Technologies Oy avaa Turun-toimipisteessään jo seitsemännen autoteollisuuden komponentteja valmistavan robottiasemansa. Stera Technologies palkkasi viime vuonna lähes sata henkeä, joista 70 Suomeen, 20 Viroon ja noin kymmenen Intiassa sijaitsevaan tehtaaseen.