Tunnin juna -hanke helpottaisi Etelä-Suomen työvoiman liikkuvuutta

Liikenneviraston selvitykset suosittavat uuden nopean Espoo-Lohja-Salo -yhteyden rakentamista ja rantaradan kehittämistä lähijunaliikenteen kysynnän tarpeisiin.

Liikenneviraston mukaan uusi ratayhteys voisi parhaimmillaan tarjota alueen asukkaille 45 minuuttia nopeamman yhteyden Helsingistä Turkuun. Nopeat liikenneyhteydet helpottavat Etelä-Suomen työvoiman liikkuvuutta ja saatavuutta. Matka-ajan merkittävä lyhentyminen sitoisi alueita entistä tiiviimmäksi yhteiseksi talous- ja työssäkäyntialueeksi, mikä loisi selkeää etua alueen yritystoiminnalle, näkee virasto.

Liikennevirasto selvitti ratayhteyden kehittämisvaihtoehtoja liikenne- ja viestintäministeriön pyynnöstä. Selvitys tehtiin yhteistyössä alueen kaupunkien ja kuntien, maakuntaliittojen, ELY-keskusten ja elinkeinoelämän kanssa.


Junalla Helsingistä Turkuun tunnissa? Näin se vaikuttaisi
Talouselämä


Liikennevirasto väläyttää vihreää Tunnin juna -hankkeelle
Yle


Kupittaan ja Pasilan väli taittuisi tunnissa
Verkkouutiset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta autoteollisuus: