Yrittäjien työttömyyskassainnostus hiipumassa

Suomen yrittäjäin työttömyyskassaan liittyi viime vuonna yli 4000 jäsentä. Yrittäjien kassainnostus näyttää kuitenkin olevan hiipumaan päin, sillä vuonna 2014 liittyjiä oli lähes 6000 ja vuonna 2013:kin yli 5000. Nykyisin SYT-kassaan kuuluu yli 26 000 yrittäjää. Toinen suuri yrittäjien työttömyyskassa on AYT eli Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassa.

SYT-kassan johtaja Merja Jokinen kertoo, että yrittäjät ovat huomanneet, että heillä on oikeus lähes samantasoiseen työttömyysturvaan kuin palkansaajilla. Jäsenmäärää ovat Jokisen mukaan kasvattaneet pitkään jatkunut matalasuhdanne ja yrittäjän työttömyysturvaa parantaneet lakimuutokset.

Yrittäjien perheenjäseniä kuuluu paljon vääriin kassoihin, kertoo Merja Jokinen.


Yrittäjien työttömyyskassainnostus hiipumassa
Kauppalehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työttömyyskassat, yrittäjyys: