Kuluttajien mielialat vaisut joulun alla

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan luottamusindikaattori oli joulukuussa 2,4, kun se marraskuussa oli 4,7. Luottamusindikaattori koostuu neljästä osatekijästä. Etenkin kuluttajien odotukset omasta ja varsinkin Suomen taloudesta heikkenivät joulukuussa marraskuusta

Joulukuussa vain joka kymmenes uskoi työttömyyden vähenevän seuraavan vuoden aikana. 60 prosenttia arvioi sen lisääntyvän. Työlliset kuluttajat kokivat joulukuussa tavanomaista enemmän omakohtaista työttömyyden uhkaa, kuten jo marraskuussa ja vuosi sitten.


Kuluttajat synkkinä – myönteistä vain säästämisusko
Taloussanomat


Kuluttajien luottamus talouteen heikkeni
Verkkouutiset


Kuluttajien luottamus talouteen heikentynyt
Turun Sanomat


Kuluttajien mielialat vaisut joulun alla
Tilastokeskus


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus, luottamusindikaattori: