Työnvälityksen tietojärjestelmä ja verkkopalvelut uudistetaan

Tieto on valittu Työ- ja elinkeinoministeriön EU-laajuisessa tarjouskilpailussa uudistamaan työnvälityksen valtakunnallisen URA-tietojärjestelmä. Tieto valittiin myös yhtenä kolmesta toimittajasta uudistamaan TE-toimistojen verkkopalvelut. Uusi sopimus jatkaa Tiedon ja työ- ja elinkeinoministeriön pitkäaikaista yhteistyötä, jossa palveluja on sähköistetty hyvin tuloksin. Esimerkiksi henkilöasiakkaan Oma asiointi -palvelun käyttö on kasvanut yli 50 prosenttia vuodesta 2014. Vuonna 2015 käyttökertoja on odotettavissa noin 4,5 miljoonaa.

Sähköinen asiointi vapauttaa asiakaspalvelijoiden aikaa merkittävästi henkilökohtaisiin palvelutilanteisiin sekä asiantuntijatyöhön, vaikka asiakasmäärät ovat huomattavasti nousseet. Tiedon sovelluskehitys- ja ylläpitopalvelukokonaisuuteen kuuluu lähes 50 sovellusta, jotka ovat henkilöasiakkaiden, työnantaja- ja yritysasiakkaiden ja asiakaspalveluhenkilöstön käytössä, sekä toimintakriittinen perusrekisteri sisältäen noin 3,5 miljoonan henkilön tiedot.

Työ- ja elinkeinoministeriö on myös hankkinut internetissä keväällä käynnistyvän työnhakukoneen suomalaiselta ohjelmistoyritys Profiumilta. Profiumin  Sense-tuotteen ympärille kehitetty älykäs hakukone osaa yhdistää eri lähteistä tulevaa tietoa aikaisempaa älykkäämmin.


Valtio osti it-järjestelmän: 40 miljoonaa suomalaisyritykselle
Tekniikka&Talous


Uusi älykone etsii piileskelevät työpaikat
Kauppalehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta sähköinen asiointi, TEM:

  • Työnvälityksen tietojärjestelmä ja verkkopalvelut uudistetaan 21.12.2015 - Tietojärjestelmän ja sähköisten palveluiden uudistamisella työ- ja elinkeinoministeriö osaltaan edistää hallituksen kärkihankkeiden toteuttamisen: työvoimahallinnon uudistuksen työllistymistä tukevaksi ja julkisten palveluiden digitalisoinnin.
  • Työvoimapolitiikan palveluilta sijoittuminen 27.8.2015 - Omaehtoinen opiskelu ja etenkin vuorotteluvapaasijaisuus tuottivat hyviä työllistymistuloksia TEM:n selvityksessä. Selvityksessä tarkastellaan työvoimapolitiikan palveluilta sijoittumista vuonna 2013 kolme ja kuusi kuukautta palvelujakson päättymisen jälkeen.
  • Työttömyysaste nousi jälleen viime vuodesta 24.6.2015 - Työttömien työnhakijoiden määrä oli toukokuussa kasvanut viime vuoteen verrattuna, mutta vähentynyt huhtikuusta. Työttömiä oli koko maassa toukokuussa melkein 30 000 enemmän kuin vuosi sitten.
  • Työttömyysaste suureni 8,8 prosenttiin tammikuussa 24.2.2015 - Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyys kasvoi tammikuussa, jolloin Suomessa oli 230 000 työtöntä. Työttömyysaste suureni 8,8 prosenttiin vuotta aiemmasta 8,5 prosentista. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan Suomessa oli tammikuun lopussa 360 000 työtöntä työnhakijaa. Heidän määränsä oli 32 000 suurempi kuin edellisen vuoden tammikuussa.
  • Työ- ja elinkeinoministeriö aikoo irtisanoa 200 työntekijää 16.1.2015 - Syynä väen vähennyksiin ovat hallituksen säästöpäätökset ja EU:n rakennerahoitustuen leikkaukset. Lähes kaikki irtisanomiset eli noin 200 kohdistuvat ely-keskusten työntekijöihin.