Palkkatuen määrärahat ja niiden kohdentaminen vuonna 2016

Varsinais-Suomen TE-toimiston palkkatukirahat vähenevät selvästi ensi vuonna. Tukea kohdennetaan ensi vuonna yrityksiin, nuoriin ja pitkäaikaistyöttömiin. Kuntien palkkatuella työllistettyjen määrä putoaa noin 800:sta 500:aan. Starttirahoihin on luvassa kaksi miljoonaa euroa. Yrityksiin ja yhdistyksiin kohdentuvat palkkatuet eivät laske yhtä paljon, mutta laskevat silti.

Varsinais-Suomen TE-toimiston johtaja Kjell Henrichson arvioi, että tukipäätöksiä mukaan lukien starttirahat, joita tänä vuonna tehdään 2 600–2 700, tehdään ensi vuonna enää noin 2 180. Niiden kesto myös lyhenee, jotta rahat eivät loppuisi heti kesken.

– Tukipäätökset ovat todennäköisesti lyhyempiä. Painopiste on yrityssektorilla ja starttirahoissa, sanoo Henrichson.


Palkkatukirahat jaetaan entistä pienemmästä potista
Aamuset


Palkkatuen määrärahat ja niiden kohdentaminen vuonna 2016
Te-palvelut.fi


Tuoreimmat artikkelit aiheesta palkatuki, starttiraha: