Suomessa saattaa olla jopa 360 000 piilevää työpaikkaa

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kehittämässä työllistämiskokeilussa yritykset tuovat piilossa olevat ja tekemättömät työt yhteistuumin esiin ja TE-toimistot ja kunnat hakevat niihin parhaiten sopivat työntekijät. Sitran mukaan Suomessa saattaa olla jopa 360 000 piilevää työpaikkaa. Kokeilu alkaa Tampereen seudulla, Turussa ja pääkaupunkiseudulla.

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan avoimia työpaikkoja on lähes 30 000. Työpaikkoja on myös tilastojen ulkopuolella, sillä viranomaisille ilmoitetaan arviolta vain noin joka kolmas avoin haku. Lisäksi noin kolme neljästä rekrytoinnista tapahtuu ilman avointa hakua. Tämän päälle tulevat vielä nk. piilotyöpaikat, jotka syntyvät, kun työntekijän ja työnantajan intressit kohtaavat ilman, että yrityksellä on edes haku päällä.


Suomessa saattaa olla jopa 360 000 piilevää työpaikkaa
Verkkouutiset


Sitra: Suomessa jopa 360 000 piilevää työpaikkaa
Turun Sanomat


Jopa 360 000 työpaikkaa piilossa – näillä aloilla niitä on
Taloussanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta piilotyöpaikat:

One thought on “Suomessa saattaa olla jopa 360 000 piilevää työpaikkaa

  1. Miten se TE-keskus taas tuli tähänkin?

Kommentointi on suljettu.