Mercedes-Benz jatkaa Uudenkaupungin autotehtaalla

Vuonna 2013 käynnistynyt Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Uudessakaupungissa vielä ensi vuonna, mutta uuden valmistussopimuksen myötä autotehtaan toiminnan painopiste siirtyy kohti GLC-mallia. Tilanteen vuoksi Valmet Automotivelle tulee määräaikainen sopeutustarve, jonka vuoksi se aloittaa tuotantohenkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Ensi vuoden keväällä alkavan sopeutustarpeen arvioidaan vastaavan vuositasolla noin 300 henkilötyövuotta.

– Tämän hetken suunnitelmien mukaan tarvitsemme kaikki nykyiset autonrakentajamme GLC-mallin tuotannon ylösajoon vuoden 2017 alussa. Ketään ei irtisanota, ja määräaikaisessa vajaatyöllisyystilanteessa pyrimme joustaviin ratkaisuihin sopeutustarpeen minimoimiseksi. On myös nähtävissä, että tulemme myöhemmin rekrytoimaan lisää henkilöstöä GLC-mallin valmistukseen, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.


Valmet aloittaa uuden Mersun valmistuksen Uudessakaupungissa
Turun Sanomat


Mercedes-Benz jatkaa Uudenkaupungin autotehtaalla
Verkkouutiset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Valmet-Automotive, autoteollisuus: