Avoimien työpaikkojen määrä pysyi ennallaan

Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen tiistaina julkistaman avoimet työpaikat -tutkimuksen mukaan vuoden 2015 kolmannella neljänneksellä 21 200, joka on hieman enemmän kuin vuosi sitten tähän aikaan.

Osa-aikaisten työpaikkojen osuus avoimista työpaikoista oli 31 prosenttia, mikä on 12 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten. Työantajien arvion mukaan avoimista työpaikoista 45 prosenttiin oli vaikea löytää työntekijöitä. Vuosi sitten vaikeasti täytettävien työpaikkojen osuus oli 40 prosenttia. Avoimista työpaikoista 72 prosenttia oli yrityksissä. Osuus on hieman pienempi kuin vuosi sitten. Sen sijaan kunnissa avautui tuhat työpaikkaa lisää.


Avoimien työpaikkojen määrä pysyi ennallaan
Turun Sanomat


Avoimien työpaikkojen määrä pysyi ennallaan – entistä suurempi osa osa-aikaisia
Talouselämä


Avoimia työpaikkoja kolmannella vuosineljänneksellä yhtä paljon kuin vuosi sitten
Tilastokeskus


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus: