TEM ennustaa: Työttömyys pahenee Suomessa

Työllisyyskehitys on negatiivinen tai lähellä nollaa kaikilla päätoimialoilla vuonna 2015. Työttömyysaste nousee ja työttömyys pitkittyy kuluvan ja ensi vuoden aikana työ- ja elinkeinoministeriön lyhyen aikavälin työmarkkinaennusteen mukaan. Työllisyysaste laskee vuoden 2015 aikana 68,1 prosenttiin ja työttömyysaste kohoaa 9,5 prosenttiin.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvaa tämän vuosituhannen ennätystasolle. Ennusteen mukaan työttömiä työnhakijoita on vuonna 2015 keskimäärin 355 000 ja vuonna 2016 noin 370 000. Pitkäaikaistyöttömyys kasvaa selvästi. Vuonna 2015 pitkäaikaistyöttömiä on noin 110 000 ja vuonna 2016 noin 130 000.

Nuorisotyöttömyys sen sijaan on kääntymässä laskuun. Samaan aikaan erityisesti yli 60-vuotiaat pysyvät aiempaa pidempään työmarkkinoilla. Suuntaus jatkuu myös ensi vuonna. Lisäksi oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat lisäävät työvoiman tarjontaa ensi vuonna.


Työministeriö ennustaa: Työttömyys pahenee Suomessa
Yle


TEM povaa työttömyyden kasvua – ”Yhä suurempi osa pitkäaikaistyöttömiä”
Taloussanomat


Ennuste: Työttömistä yhä suurempi osa pitkäaikaistyöttömiä
Työ- ja elinkeinoministeriö


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työ- ja elinkeinoministeriö: