Ruotsalaiset etsivät tietotekniikan osaajia Suomesta

Ruotsalaiset tietotekniikkayritykset yrittävät paikata kroonista henkilöstövajettaan etsimällä uusia osaajia Suomesta, missä on Nokian jäljiltä runsaasti osaavaa työvoimaa. Ruotsalaisia it-alan yrityksiä osallistuu tiistaina Microsoftin järjestämille työpaikkamessuille Salossa. Nokian haaksirikkouduttua on arviolta 12 000 suomalaista tietotekniikka-ammattilaista irtisanottu. Microsoftin tutkimusyksikön alasajo syksyllä tuo lukuun 2 300 henkilön lisäyksen.

Ruotsissa sitä vastoin tietotekniikan ammattilaisista on huutava pula. Viime vuonna maasta arvioitiin puuttuvan noin 10 000 it-osajaa. Tilanne on samanlainen koko Pohjois-Euroopassa. Muun muassa saksalaiset ja tanskalaiset yritykset kärvistelevät jatkuvan henkilöstöpulan kourissa.

EU:n ammatillisen liikkuvuuden portaalin Euresin tutkimuksen mukaan noin 25–30 prosenttia työttömistä suomalaisista tietokonealan osaajista olisi valmis työskentelemään Suomen ulkopuolella. Työnhakijoista keskimäärin joka viides osasi ruotsia.


Ruotsalaiset etsivät tietotekniikan osaajia Suomesta
Turun Sanomat


Ruotsalaiset etsivät tietotekniikan osaajia Suomesta
Etelä-Suomen Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta ICT-ala: