Teollisuustuotanto supistui edelleen

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2015 elokuussa 2,3 prosenttia pienempi kuin vuoden 2014 elokuussa. Tammi-elokuun aikana teollisuustuotanto väheni 2,9 prosenttia edellisvuodesta. Ainoastaan kemianteollisuudessa, sähkö-, kaasu-, lämpö- ja jäähdytysalalla sekä metsäteollisuudessa tuotanto kasvoi viime vuoden elokuusta. Eniten tuotanto supistui sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa sekä metalliteollisuudessa.

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2015 elokuussa 25,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Kasvu selittyy muutamalla suurella metalliteollisuuden tilauksella. Tammi-elokuun aikana tilaukset kasvoivat 9,0 prosenttia edellisvuodesta.


Teollisuustuotanto supistui edelleen
Turun Sanomat


Teollisuustuotanto supistui – paitsi näillä aloilla
Talouselämä


Teollisuustuotanto jatkoi alamäessä
Taloussanomat


Telakoilta hyppy teollisuuden tilauksiin
Kauppalehti


Teollisuustuotanto väheni elokuussa 2,3 prosenttia vuoden takaisesta
Tilastokeskus


Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat elokuussa 25,3 prosenttia vuodentakaisesta
Tilastokeskus


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus, teollisuus: