Asenne ja oppisopimus auttaisivat nuoria töihin

Raha-automaattiyhdistyksen teettämässä Työnantajakyselyssä selvitettiin suomalaisyritysten näkemyksiä nuorten työllistymisen suurimmista esteistä ja mahdollisuuksista. Suomalaisyritysten henkilöstöpäättäjät kokevat, että suurimmat esteet heidän yrityksessään nuoren työllistymiselle ovat asenne (57 %), puutteet osaamisessa ja taidoissa (53 %) sekä liian vähäinen työkokemus (45 %). Työnantajien mukaan seuraavaksi eniten töitä nuorille poikisi tiiviimpi yhteistyö yrityksien ja oppilaitosten välillä sekä hakijoiden työtehtäviä vastaava koulutus.

Yrityksillä on positiivisia kokemuksia oppisopimuskoulutuksesta. Neljä viidestä yrityksestä on hyödyntänyt tai aikoo hyödyntää oppisopimuskoulutusta nuoren palkkaamisessa.


Asenne ja oppisopimus auttaisivat nuoria töihin
Verkkouutiset


Selvitys: Nuorilta toivotaan parempaa asennetta työelämässä
Turun Sanomat


Yritykset: Yllättävä syy voi estää nuoren työllistymisen
Kauppalehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta nuoret: