HKScan rakentaa uuden broilertehtaansa Raumalle

Elintarvikekonserni HKScan on päättänyt, että uusi broilertuotteisiin erikoistuva tuotantolaitos rakennetaan Raumalle, Lakarin teollisuusalueelle. Uusi broilertehdas työllistää valmistuttuaan noin 300 henkeä. Uusien tuotantotilojen myötä HKScanin tuotanto tehostuu ja tuotekehittely kasvaa.

Uusi laitos korvaa HKScanin Euran tuotantolaitoksen, joka työllisti viime vuonna lähes 540 henkilöä. Euran laitos jatkaa toiminnassa uuden laitoksen käyttöönottoon asti. Yt-neuvottelut Eurassa päättyivät viime viikolla, ja enimmillään vähennetään 239 henkilötyövuotta, HKScan arvioi.


HKScanin jätti-investointi Raumalle
Yle


HKScanin broileritehdas nousee Raumalle
Taloussanomat


HK-Scan rakentaa uuden tehtaan Raumalle
Turun Sanomat


HKScanin uusi tehdas johtaa isoihin henkilöstövähennyksiin
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta elintarviketeollisuus:

  • HKScan lopettaa Mellilän tuotantolaitoksen 20.4.2017 - HKScanin Mellilän tuotantolaitos lakkautetaan ja osa teurastamon toiminnoista siirretään Paimioon. Irtisanomisia pyritään välttämään tarjoamalla Mellilässä työskenteleville työtä muista HKScanin toimipaikoista. HKScanin Mellilän tuotantolaitos lopettaa Loimaan Lehti Tuoreimmat artikkelit aiheesta yt-neuvottelut:
  • HKScan rakentaa uuden broilertehtaansa Raumalle 1.10.2015 - HKScanin mukaan hanke on yksi yhtiön historian merkittävimpiä tuotantolaitosinvestointeja. Valmistuttuaan laitos työllistää noin 300 henkilöä.
  • Munax Oy laajentaa tuotantotilojaan Laitilassa 14.8.2015 - Munax Oy laajentaa tehdas- ja pakkaamorakennustaan Laitilassa. Yhtiö aikoo rakentaa nykyisten tuotantotilojensa yhteyteen uudet terminaalitilat.
  • Uudenkaupungin soijatehdas vaihtaa omistajaa 8.7.2015 - Suomen Soijanjalostus Oy aikoo ostaa soijanjalostusliiketoiminnan ja jatkaa toimintaa Uudenkaupungin tehtaalla. Tuotantohenkilökunnan rekrytointi alkaa syksyn aikana.
  • HKScan osti puolet Paimion teurastamosta 6.7.2015 - HKScan Finland Oy on ostanut puolet Paimion Teurastamo Oy:stä. Osuuden möi turkulainen Kaivon Liha Kaunismaa Oy, joka jatkaa yhtiön omistajana 50 prosentin osuudella.